SON DAKİKA
Hava Durumu

 Vekillik yarışı…

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2023 22:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 22:15

Siyasette enteresan bir süreç yaşıyoruz.

Belki de son 30 yılın en çekişmeli seçimine giderken, özellikle milletvekilliği aday adayları noktasında en azından Bursa’da bir şaşkınlık yaşanıyor. Bilindik isimlerin yanı sıra aslında ne yaptığı nasıl bir fayda sağlayacağı belli olmayan isimlerin öne çıkması oldukça şaşırtıcı. Bu günlerde siyaset konuşan herkes partilerin varlıktan değil yokluktan liste yapmakta zorlanacağı kanaatinde. Gerçekten ilginç bir süreç. 


Hem siyasetin içinden gelenler hem de fiilen siyasetin içinde olmamakla beraber bir şekilde siyaset kervanına katılanlarla ilgili ciddi tartışmalar var. Örneğin belediye meclis üyeliklerinden istifa edenler arasında birkaçı hariç bugüne kadar akmamış kokmamış isimler. 


Milletin tek sorununa çare bulmak bir yana dile getirme zahmetinde bile bulunmamış isimler. Keza siyasi partilerdeki görevlerinden istifa edenler de benzer durumda. İsim isim analiz etmeye gerek yok ancak tartışılan isimler var tartışmaya gerek olmayan isimler var. Arada da birkaç tane evet bu olur dediklerimiz var. 
Aslında aday olanlar arasında önemli bir grup var ki dertleri tamamen reklam yapmak ve sonrasında ilgili siyasi partilerde iş makam kovalamak. Bu her dönem oluyordu ancak sanki bu dönemin isimlerinin büyük kısmı böyle. 


Neyse aday olmayan birkaç isim var.

Sırayla zamanı geldikçe onları yazacağım. Bunlardan biri CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Ercan Korkmaz. Bazen tatlı sert bazen sert siyaset yaptığı gördük. Siyasetin zerafetinin ve nezaketinin dışına çıktığını ise görmedik.


 Zaman zaman önerilerini sundu zaman zaman eleştirilerini. Eleştirirken de önce kendi partisinden ve partililerinden başlayarak doğrunun peşinde olduğunu gördük. Söyledikleri tepki gördüğü anlar da oldu ancak bence Bursa’ya katkısı olacak isimlerden birisi Korkmaz.


Şöyle geriye dönük bir düşündüm, Yeraltı kaynak sularının belediye adına daha etkin değerlendirilmesi, kiraların debiye göre değil ciro üzerinden alınması önerisinde bulundu örneğin. Çınarcık Barajı ve su yatırımlarını zaman zaman gündeme getirdi. Zaman zaman idareye kendi cebinden parasını vererek davalar açtı. Mesela 65 yaş üstü ücretsiz kart, imar planları vs. Kaçak yapılaşma ve özellikle Central Balat konusunda kendi partisini de sert bir dille eleştirirken, bu konunun sık sık gündeme gelmesinde etkili oldu. Bursaspor, İznik Gölü, Gemlik Körfezi, Uludağ 2. Bölge, Alaçam, 1050 konutlar, Zafer Plaza, deprem, trafik, özel okullar, ana caddelerde risk oluşturan totemler, kentsel dönüşüm, tarihi eserler başta olmak üzere Bursa’nın bir çok konusunda meclise önerge vererek ya da söz alarak düşüncelerini aktardığını da biliyoruz. Misal Recep Altepe döneminde alınan ve kamuoyunda hurda vagonlar olarak bilinen şimdilerde kullanılmayan vagonlardan bir kısmının hasta nakline uygun hale getirilmesini önerdik oldukça mantıklı. Bunlar aklımıza gelenlerden sadece bir kısmı. 


Şimdi ilkesel olarak önseçim yapılması gerektiğini dile getiren ve ön seçim yapılmayan hiçbir makama aday olmayacağını ifade eden Ercan Korkmaz, geçtiğimiz günlerde milletvekilliği için aday olmayacağını açıkladı. CHP için de Bursa için de bence kayıp. 


Bugün bir çok milletvekilinin bile adının esamesinin okunmadığı Bursa’da milletin ve kentin sorunlarını doğru zamanda doğru bir üslupla, yıkıcı değil yapıcı siyaset anlayışı ile gündeme getiren bir ismin bu süreçte oyun dışı kalması ancak yazık oldu ile açıklanır. 


CHP Genel Merkezi, vasfı ve becerisi belli olmayan,tarlada ne yaptığı bilinmeyen isimlerle ve lobilerin dayatmalarıyla değil en azından bir halk yoklamasıyla isimleri belirlemeliydi. Şimdiden söylemeliyim ki Bursa’da en kötü listelerden biri şüphesiz CHP’nin listesi olacak. Hem ortaya çıkan isimler hem de CHP Genel Merkezi’nin Bursa’ya bakışı, lobicilerin kazanacağını gösteriyor. 


Muhalefetin de en az iktidar kadar güçlü olması kente de ülkeye de kazandıracak bir durum. CHP’ye oy verecek değilim. Ancak CHP’nin doğru isimleri meclise taşımasının ülke ve kent adına doğru olacağını düşünenlerdenim. Devlet başkanı değişmeyecek ancak milletin sesinin daha gür çıkacağı bir meclis iktidara da muhalefete de ülkeye de çok fayda sağlar. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.