SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanlış bilgiler tedavileri geciktiriyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2022 20:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2022 20:46

Günümüzde giderek daha sık görülen Alzheimer hakkında Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, bazı yanlış bilgilerin hastalığın tedavi yöntemlerinin bulunmasını olumsuz etkilediğini anlattı. Aktaş’ın yaptığı o çarpıcı açıklamadan satırları sizlere aktarmak isterim;  “2006 yılında Nature Dergisi’nde Alzheimer hastalığının beyinde biriken amiloid plakları nedeniyle oluştuğu yönünde bir makale yayınlandı. Alzheimer’ı bize bir protein birikimi gibi anlattılar. Dergide yayınlanan ve 2.300 atıf almış bu makale bütün bir çalışma dünyasını değiştirdi. Tam 16 yıl sonra bu yayının sahte yayın olduğu ortaya koyuldu ve bilim insanları şikâyetçi oldu. Ardından Nature Dergisi de özür dileyerek yayını geri çekti. Sahte bilim, Alzheimer çalışmalarını da yanlış yönlendirdi ve hastalara zarar verdi. Alzheimer tedavisinin ve hastalığının engellenmesinin önüne geçti. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki Alzheimer kökeninde enflamasyona ve bu enflamasyonu tetikleyen gıdalara dayalı bir hastalıktır. Alzheimer’dan korunmak da, yakalandığınızda tedavi olmak da mümkündür.” 


Düşünebiliyor musunuz; geçen 16 sene içinde bu yayın tam 2.300 tane atıf almış. Yani 2.300 araştırmada farklı bu yayın referans gösterilerek Alzheimer’ın beyinde biriken proteinle ilişkili olduğuna dair çalışmalar yapmaya çalışıldı. 


Aktaş, bu durumun anlaşılmasını da şöyle anlatıyor: “Ortaya çıktı ki; makaleyi yayınlayan bu iki bilim insanı, olmayan bir proteini varmış gibi göstermek için kendileri birtakım biyokimyasal yöntemler keşfetmiş. Bu yöntemlerle proteinin varlığını göstermek için kopyala yapıştır yöntemiyle ve fotomontajla bir takım mikroskop görüntüleri yayına koymuşlar. Nature Dergisi de bunu derinlemesine araştırmadan yayınlamış. 2.300 tane referans alan bu yayında, referans gösteren diğer araştırmacıların hiçbirisi bu yayının sahte olduğunun farkına varamamış. Sahte bilim bizleri yanıltmış, yıllarca boyunca milyarlarca dolar harcanıp ve binlerce hastanın bu yoldan üretilen ilaçlar nedeniyle zarar görmesine, yan etki görmesine ve iyileşmemesine sebep olmuş.”


Yaşanan bu kaosun ortaya çıkması sonrasında ise olanları Aktaş şöyle anlatıyor: “Olayın açığa kavuşmasının ardından bilim insanları şikâyetçi oldu ve Nature dergisi de özür dileyerek yayını geri çekti. Ancak bu geçen 16 yılda sahte bilim, Alzheimer çalışmalarını da yanlış yönlendirmiş ve hastalara zarar vermiş oldu. Alzheimer tedavisinin ve hastalığının engellenmesinin önüne geçti. Yani bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki Alzheimer kökeninde enflamasyona dayalı ve bu enflamasyonu tetikleyen gıda maddelerine dayalı bir hastalıktır. Alzheimer’dan korunmak da Alzheimer olunduğunda tedavi olmak da mümkündür. Alzheimer bir enflamasyon ve insülin direnci hastalığıdır. Aynen diyabetten korunur gibi Alzheimer’dan da korunabilirsiniz.”


Tıbbın, bilimin her geçen gün yeni bilgilerle gelişmesi ve insanlığa faydalı olması ile artık Alzheimer da korkulacak değil, şifası aranacak bir hastalık. Yeterli sağlıklı olmak için gerekli özeni gösterelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.