SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaptırımlar mı geliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2022 19:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 19:45

Sayın Başkanımızın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi Batıyı çok rahatsız etti. Rusya ile yapılan anlaşmalar ve mutabık kalınan konular deyim yerindeyse bunları yerinden zıplattı. 


Aç karınlarını doyurduğuna bakmadan eşi benzeri görülmemiş bir nefret bir muhalefet var Batıda Sayın Başkanımıza karşı. Gayet muhtemel bir açlık krizini çözen, kendilerine ekmek veren bir insana karşı müthiş bir nankörlük örneğiyle karşılık veriyorlar.


İngiliz devlet yayın kuruluşu BBC’yi ele alalım. Tahıl koridorunun işleyişini anlatırken Türkiye’nin adı geçmiyor haberlerde. Ağız birliği eden BBC haber ve yorumcuları ısrarla “Birleşmiş Milletlerin çabalarıyla varılan anlaşma sonucunda” diyor. Sayın Başkanımızın çabaları yok sayılıyor.


Bu nankörlerin teşekkür etmesini beklemek safdillik olur elbet. Siz bakmayın Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "ABD bu anlaşmayı memnuniyetle karşılıyor ve BM Genel Sekreteri Guterres ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu müzakerelere arabuluculuk yapma konusundaki kararlı diplomatik çabalarından dolayı takdir ediyor." Açıklamalarına. 


Avrupa birliği ve İngiltere’nin bir cümle ile geçiştirilmiş teşekkürleri zaten mecburiyetten. Belki İtayla ile Afrika memleketleri ile Pakistan’ın teşekkürleri içten ama bu Batı dediğimiz Şeytan’ın uşakları ellerindeki yayın kuruluşlarını kullanarak Sayın Başkanımızın çabalarının unutturulması veya göz ardı edilmesi için var güçleriyle çalışıyorlar.


Son olarak, BBC yorumcuları ne dese beğenirsiniz? Aynen şunu söylediler;
“Erdoğan ile Putin’in yakınlaşması pek hoş değil. Yaptıkları ticari anlaşmalar nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulanması gündeme gelmelidir.”
Böyle bir yorum bizce Batının vermeye çalıştığı bir mesajdır.


Rusya ile ortak projeler onları elbet rahatsız eder, özellikle de İHA’ların ortak teknolojiyle geliştirilmesi gündeme gelmişse. Belki de Akkuyu’da kullanılacak olan teknoloji nedeniyle…


Bunlar Türkiye’nin güçlü memleket olmasının verdiği rahatsızlıklardır. Dahası, Türkiye’nin gücünü sürekli arttırıyor olmasının getirdiği panik havasıdır.
2023 seçimleri bu yüzden çok önemlidir.


Seçimlerden bahsedince gazeteci Latif Şimşek’e yapılan saldırıyı anmamak olmaz. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un mafyavari tavırlarının hemen ardından beslemelerinden birinin yaptığı saldırıyı gördünüz. 


Muhalefetin gıkı çıktı mı? DP’yi bırakın Cemal denen adam bir özü diledi mi? Artı 1’i boş verin. Zaten onları savunduğu için saldırdı bu mahluk. Ama CHP’den bir açıklama, şiddet karşıtı bir laf var mı?


Seçimlerde sizden oy isteyen tipler bunlar. Ey kararsız vatandaş, yarın hakkını aradığında sana yapılacak olan da budur! Bak Meral Aplanın partisine, onlar vatandaşa neler yapıyor?


Oyunu ona göre ver!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.