SON DAKİKA
Hava Durumu

Yardımlar sürmeli

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2023 22:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 22:29

Afetlerin hemen ardından oluşan toplumsal hassasiyet ve tepkime ile afetin olduğu bölgeye gerçekten önemli yardımlar ulaşıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde de gerek milletimiz gerek se uluslar arası arenada büyük bir hassasiyetle adeta yardım yağdı bölgeye. Ancak günler geçtikçe ne yazık ki hayat normale dönerken yardım akışı da yavaşlıyor. O nedenledir ki yetkililer sık sık yardımların sürmesi gerektiğini vurguluyorlar. 


İşte tam da burada yerel yönetimlere ve STK’lara önemli bir rol düşüyor. Depremin üzerinden bir aydan fazla geçi ve önümüzdeki hafta da mübarek Ramazan ayına giriyoruz. Bölgeye bir süre daha yardımlaşması gerekiyor. O nedenle toplumsal duyarlılığı artıracak ve sürdürecek girişimlerde bulunmaları, kampanyaları tekrarlamaları, yeni yöntemler bulmaları oldukça önemli. Bu çerçevede Bursada’ki belediyelerin gayretinin sürdüğünü söyleyebiliriz. 


 Örneğin Karacabey Belediyesi. Karacabey Belediyesi tarafından, deprem bölgesine gönderilen 53. yardım tırı da yola çıktı. Depremin olduğu günden bu yana gıdadan, hijyene, tıbbi malzemeden teknik ekipmana kadar 53 tane yardım yüklü araç gönderdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bir yandan yardım yüklü kamyonlarımız ve tırlarımız bölgeye giderken, bir yandan da teknik ekipman ve personelimiz AFAD koordinesi ile bölgede çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor” dedi. Karacabey Belediyesi tarafından, deprem bölgesine gönderilen 53. yardım tırı da yola çıktı. Erzak kolilerinden oluşan araç, Karacabey Belediyesi KADEME Yerleşkesinde yüklendikten sonra yola çıktı.  Depremin olduğu günden bu yana gıdadan, hijyene, tıbbi malzemeden teknik ekipmana kadar 53 tane yardım yüklü araç gönderdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bir yandan yardım yüklü kamyonlarımız ve tırlarımız bölgeye giderken, bir yandan da teknik ekipman ve personelimiz AFAD koordinesi ile bölgede çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor” dedi. Belediye Başkanı Ali Özkan, “Yaşanan afetin ardından hem deprem bölgesinde hem de bölgeden ilçemize gelen depremzedelere çeşitli konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bölgeye ilk günden bugüne onlarca teknik personel ve teknik araçla arama kurtarma ve enkaz çalışmalarına katkı sağlarken AFAD koordinesi ile çeşitli yardım kolilerinin bölgeye ulaştırılmasını da sağladık. Öte yandan, ilçemize gelen depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak için kurduğumuz organizasyon da depremin olduğu ilk günden bugüne devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.