SON DAKİKA
Hava Durumu

İBB para kulelerine çözüm Bozbey’in NİLVAK’ı

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2024 17:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 20:30

İlginç bir yerel seçim süreci daha yaşıyoruz, son on beş güne kadar çok fazla aksiyon göremedik.

İstanbul seçimleri diğer yerlerin önüne geçecek kadar bu seçimde de basının ilgisini çekiyor.

İstanbul elbette önemli, özellikle son beş yıldır bir müteahhittin eline düşmüş hizmete aç bir şehir.

Ekrem İmamoğlu “İstanbul nimet nimet” demişti, en son para kuleleriyle, valizler dolusu eurolarla gerçekten İmamoğlu açısından nimet olduğunu bize ispatlayan görüntüler izledik.

Yoksulun, yetimin, garibin hakkı olan paralar, bir avuç bezirganın ofisinde üleşilirken çekilmiş görüntülerdi bunlar.

İmamoğlu eski kafalı bir adam, yani yıl olmuş 2024 hala daha bu görüntüleri vermenin, valizler dolusu para saymanın, çakarlı araçlarla 6 ay boyunca para taşımanın zamanı geldi de geçti.

İmamoğlu ne yapmalıydı?

Öncelikle nakit para risklidir, mümkünse vakıf hesapları kullanılmalı.

Ekrem Bey seçilir seçilmez İSVAK adında bir vakıf kurmalıydı, neden İSVAK?

Yani bu vakıf İstanbul Büyükşehir belediyesinin vakfı gibi gözükmeliydi (ki müteahhitler, iş yeri açacak olanlar, ihalelere girenler İstanbul büyükşehir belediyesinin ulvi maçlar için kurulmuş bu vakfına rahatlıkla para yatırmalı, yarın öbür gün namuslu bir savcı bu paraları araştırdığında “ama biz öğrencilere burs için vermiştik” şeklinde açıklama yapama imkanı olmalıydı   ama yönetimde Erkem İmamoğlu, Dilek İmamoğlu, Fatih Keleş, Ekrem Bey’in kardeşleri olmalı ve kesinlikle vakfın bir müdürü olmalıydı.

İSVAK müdürü öyle sıradan bir fani olmamalı; örneğin ismi Necati olmalı (ki Ekrem Bey’de de bir Necati var zaten) Necati önemli.

Vakıf müdürünün tur şirketi olmalı, İBB’ye en yüksek fiyattan araç kiralamalıydı, yine vakıf müdürünün bir de inşaat şirketi olmalı bu şirkette Dilek İmamoğlu ortak olmalı ve belediyenin ihalelerine bu şirket girmeli girdiyse almalı, aldığı yerleri fahiş fiyatla yine belediyeye kiralamalıydı.

Ekrem Bey, belediyeye ait rant getirici yerleri önce İstanbul büyükşehir spor kulübüne cüzi paralara kiralamalı (ki spora katkı cakası atsın) spor kulübü aynı yeri İSVAK’a kiralayıp İSVAK’ınkasasını doldurmalıydı.

Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait yeşil alanlar imar izni olmadan kaçak şekilde İSVAK’a verilmeli buralardan müthiş kazançlar İSVAK’a akmalıydı.

İstanbul büyükşehir belediyesinin kıymetli arazileri İSVAK’a hibe edilmeli İSVAK bu kıymetli yerlerde okullar açmalı, eğitime katkı adı altında İSVAK kasası dolmalıydı hemde bu okulların boya badana tadilatını da İstanbul Büyükşehir belediyesi bütçesinden yapmalıydı.

Sonra baktınız İSVAK kasası ağzına kadar doldu, siyaset nihayete eriyor, uzun bir tatil başlıyor, çıkıp canlı yayınlara “eşiniz ne iş yapıyor” sorusuna karşılık “eşim vakfımızın başkanı” hangi vakıf İSVAK diyerek işten sıyrılmalıydı.

Ekrem Bey’e bir tüyo daha vereyim; tüm bu işleri yaparken sık sık ekranlara çıkıp “gülümseyin İstanbul’dasınız” demeniz şart .

Nasıl yöntem ama?

Nerde para kuleleri? Yok

Nerede para kulesi videosu? Yok

Nerde valizler dolusu eurolar? Yok

Nerede çakarlı araçlarla para taşıma ilkelliği? Yok

Hepsi nerde? Elbette İSVAK hesabında 

Ekrem Bey’i bir sürü tehlikeden koruyacak yegane yöntem bu. 

Yani öyle kasaba tefecisi gibi rüşvet parasını saymakta nedir? Ver İSVAK IBAN’ını paralar, eurolar girsin hesaba.

Öyle valiz valiz para taşımak nedir? Adamların beli incinecek, ver İSVAK IBAN’ı yük olmadan aksın yoksulun, yetimin hakkı İSVAK’a.

Çakarlı araçla para taşımak ne kadar ilkel, yani bunun türlü türlü riski var. Patlatırlar tekerleği yolda soyarlar maazallah rüşvet parasını.

Peki bu senaryoyu ben nereden biliyorum? 

Efendim biz Bursa’da yaşıyoruz, Bursa’da Büyükşehir belediyesine her seçimde aday olan, Nilüfer’de 20 yıl belediye başkanlığı yapan NilVak adında vakıf kurarak öğrencilere burs veren (burada gülmek serbest) saygı değer müteahhit Mustafa Bozbey’i takip ediyor, onun açtığı yol, gösterdiği istikameti ibretle izliyoruz.

Hem Mustafa Bozbey ile Ekrem İmamoğlu aynı partiden aday, hem çok güzel tanışıyorlar

Ne demişti NilVak uzmanı Bursa Büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, “Bozbey çözümlerle geliyor”.

Sayın Bozbey, Ekrem Bey’in para kulelerine neden zamanında çözüm bulmadınız, neden deneyimlerinizi 16 milyonun hükümdarı Ekrem Bey ile paylaşmadınız.

Mustafa Bozbey bu konuda Ekrem Başkana yardımcı olmalı, hem İstanbul 16 milyonluk bir mega kent hem İstanbul nimet nimet değil mi?

Ekrem bey  NilVak’ın IBAN’ına üç beş milyon euro, dolar bir şeyler atmalı, hem bu ara Mustafa Bozbey’in kaçak yapıdan kesilmiş 44 milyonluk bir cezası var hayra geçer, Mustafa Bozbey size neyi nasıl yapmanız gerektiğini anlatır, Mustafa Bozbey’in özel uzmanlık alanıdır Vakıflar.

Selam ve Saygıyla

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.