SON DAKİKA
Hava Durumu

Monarşik Bozbey

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2024 15:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:58

1999 Yılından 2019 yılına kadar Bursa’nın Nilüfer ilçesinin belediye başkanı Mustafa Bozbey’di.

Kendisi şu anda Bursa Büyükşehir Belediye başkanı.

2016 yılında Nilüfer belediyesi çalışanı bir kişinin, Mustafa Bozbey’e ve belediye çalışanlarına attığı bir e-mail Bursa gündemine bomba gibi düşmüştü.

Bu e-maili tekrar hatırlamakta fayda var:

"Başta siz olmak üzere birçok yöneticiniz; akrabalarını ve yakınlarını, kamu etiğine aykırı olarak, herhangi bir sınava tabi tutmadan işe aldınız" Sizin eşiniz Seden Bozbey, eşinizin kardeşi Sezen Baştimur, yeğeniniz Serhat Bozbey, yeğeniniz Osman Demirtaş ve yeğeninizin eşi Merve Demirtaş,

Başkan Yardımcınız Turgay Erdem'in kardeşi Semih Atlı ve kardeşinin eşi Melahat Atlı (Semih Atlı’nın soyadına aldanmayın; Turgay Erdem’in öz kardeşidir, evlatlık verilmiştir.)

Başkan Yardımcınız Adil Kayaoğlu’nun oğlu Samet Kayaoğlu ve yeğeni Uğur Karacan,

Başkan Yardımcınız Nazlı Yazgan'ın kardeşi Bekir Sargın,

Başkan Yardımcınız Ahmet Çakıcı'nın gelini Azize Karaca (oğluyla nişanlı),

Başkan Yardımcınız Yalçın Işıkyıldız'ın akrabası Gülşah Yıldızışık Büyükçetin,

Yazı İşleri Müdürünüz Nurşen Yakın'ın yeğeni Fatma Soyugüzel,

Örnekler daha da sayılabilir… Yaptığınız işe almalar, etik olmadığı gibi belediyenizin 'VİCDAN' ve 'EŞİTLİK' değerlerine de aykırı düşmektedir.

Sayın Başkan, başkanı olduğunuz kurumun belediye olduğunu unutup, aile şirketi zannetiniz galiba. Sadece yönetim kademedesinde bu kadar çok aile ve akraba ilişkisi olması sizce ETİK mi?

İHTİYACI OLMAYANLARA NEDEN İŞ VERİLDİ?

Aşağıda sayacağım kişileri sırf oy uğruna sınava sokmadan; kimisinin babası, kimisinin kayınbabası, kimisinin yazar eşi nedeniyle, işe hiç ihtiyaçları olmamasına rağmen belediyenize işe aldınız.

Yasemin Konuk Yiğitoğlu'nun babası çok zengin bir müteahhit.

Cansu Pınar Hayırlıoğlu'nun ailevi durumu çok iyi işe Mini Cooper marka arabasıyla gidip geliyor.

Gülce Güngör'ün ailevi durumu çok iyi, son model arabasıyla işe işe gidip geliyor.

Derya İyici'nin ailevi durumu çok iyi, işe Audi marka arabasıyla işe gidip geliyor.

Bu örnekler daha çok verilebilir; sırf oy kaygısıyla yaptığınız bu işe alımlar sizce ETİK midir?

Eşiniz Seden Hanım'ın sizce belediyede çalışması hatta müdür olması ETİK mi?

Eşinizin kardeşi olan Sezen Baştimur’un belediyede çalışması normal olmadığı gibi bir de eşinizin müdürlüğünde görev yapmaktadır. Sizce bu ETİK midir?

Turgay Erdem’in gelini olan Melahat Atlı görevine genelde mesai başlangıcı olan sabah 08:00’de gelmek yerine Başkan Yardımcıları gibi 9-10 gibi gelmektedir. Melahat Hanım diğer çalışanlar gibi verilen görevi yapmak yerine, Neslihan Arslan, Derya Özgök ve Öznur Alan gibi yalakalarıyla dedikodu yaparak belediyeyi akıllarınca yönetmeye çalışmaktadırlar. Bu zatlar böyle bir görevi kimden almaktadırlar?

Görevde yükselme sınavı açmadan, Nurşen Yakın ve Bircan Uysal’a müdür kadrosu, Zuhal İskender ve Yeşim Özgan’a ise uzman kadrosu vermeniz belediyenizin değerleri olan 'VİCDAN' ve 'EŞİTLİK' ile ne kadar uyuşmaktadır?

TEK TEK SIRALADI

Yöneticilerinizi ve diğer kadrolara atamaları Görevde Yükselme Sınavı açmadan, kanunların istisnalarını kullanarak neden yapıyorsunuz? Bu yaptığınız 'EŞİT' mi, 'ETİK' mi?

Hizmet alımı yoluyla çalıştırdığınız personel sırf 'TORPİLLİ' olması sebebiyle, anayasanın 'Devlet İşleri Memurlar eliyle yürütülür' maddesine ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun ilgili maddelerinde Şeflik olarak tanımlanan idari yapılanmaya aykırı olarak, 'BÜRO SORUMLUSU' kadrosu uydurarak, bu 'TORPİLLİ' kişilere anayasaya ve kanunlara aykırı olarak yetki ve sorumluluk veriyor ve hak etmemelerine rağmen son derece yüksek maaşlar ödüyorsunuz. KPSS gibi çeşitli sınavlara girerek memur olan çalışanlarınızın emeğini neden görmezden gelip ADİL olmayan, EŞİT olmayan ve ETİK olmayan personel politikası yürütüyorsunuz."

Şimdi bu eski e-mail neden aklımıza geldi? MONARŞİ’ den dolayı.

Monarşi kısaca yönetimde bir ailenin veya zümrenin hakim olması şeklidir.

2024 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir belediye başkanı seçilen Mustafa Bozbey, aynı Monarşik yapıyı Büyükşehir’e taşıyor, nasıl mı?

Şimdi 2016 yılında ortaya çıkan isimlerle 2024 yılında Bursa büyükşehir belediyesinde daire başkanı olan isimleri karşılaştıralım.

2016 mektubunda torpilli monarşik listede Seden Bozbey vardı kendisi hem Monarşik Bozbey’in eşi hem de Bozbey’in başkan olduğu Nilüfer belediyesinde Sosyal işler müdürü olarak maaş almaktaydı, nasıl liyakat ama?

Neyse, Seden hanım doymuş olmalı ki bu aralar köpeğine bakmak zorunda olduğu için belediyede görev alamıyor, Monarşik Bozbey’de kendisini kasasına yani NilVak’a görevli tayin ediyor.

Ama Büyükşehirde Sosyal hizmetler dairesi boş mu kalsın? Zinhar, biliyorsunuz şehrimizde bu işi yapabilecek liyakatte sadece iki kişi var (espri elbette) birisi Seden Hanım (O artık kasanın başında) diğeri kim? Elbette 2016 mektubunda listede olan Sezen Baştimur, Monarşik Bozbey’in baldızı, eşinin kardeşi yani, işte bu Sezen Baştimur Hanım evlenince soy ismi Uğurlu oldu. Evlilik sadece soy isme değil Sezen hanıma da uğur getirmiş olmalı ki 2024 monarşik listede Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal hizmetler daire başkanı oldu kendisi.

2016 torpilli monarşik listeden Serkan Bozbey yerini Furkan Bozbey’e bıraktı, Furkan Bozbey monarşinin devamı için BURKENT şirketinin başına getiriliyor.

2016 torpilli monarşik listenin başkan yardımcısı Nazlı Yazgan 2024 monarşik listede İmar Daire Başkanı olarak yerini aldı.

15 yıldır Nilüfer belediyesinde Milletvekili Kayıhan Pala torpili ile koltuk bulan Uludağ üniversitesi Fen fakültesi Biyoloji bölümü mezunu olan yani BUSKİ’de “olsa hadi olsun” diyebileceğimiz Şafak Baba Pala, 2024 yılında monarşik listeye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak girdi (Nilüfer belediyesi Şafak hanımın altına elektrikli jeep vermişti kültürümüz artsın diye, monarşik Bozbey nasıl bir makam aracı verecek görüp bakacağız).

Monarşik liste tepeden tırnağa liyakat akıyor değil mi?

Yıl oldu 2024 Yalçın Işıkyıldız, Pınar Işıkyıldız’ın eşi oldu ve bu evlilik iki tarafa da yaradı şöyle ki; Pınar Işıkyıldız hanımefendi monarşik listeye Bursa Büyükşehir belediyesi Dış ilişkiler daire başkanı olarak girerken;

Yalçın Işıkyıldız ise monarşik listeye, Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı BURFAŞ’ın yönetim kurulu başkanı sıfatıyla girdi.

Yalçın Işıkyıldız’ın eğitimi ile ilgili bilgilere ulaşamadım ama kripto borsası, hisse senedi borsası gibi finans işlerinde yasak alacak kadar manipülasyon yaptığına dair çokça haber bulmak mümkün.

Bozbey’e eş, dost, akraba kim varsa Bursa Büyükşehir belediyesinden maaşa bağlanmış durumda.

İşte bu tür yönetimlere MONARŞİ deniyor.

Bence bu liste Monarşik Bozbey’e çok yakışan, kendisini ve çevresindeki sülükleri gülümseten bir liste olmuş.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu sülüklerin yediğini bilip yazmazsak bize yazıklar olsun.

Selam ve saygıyla

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.