SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rant Belediyeciliği duayeni Mustafa Bozbey

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 11:54

“İki Makam aracını verdi yerine beş Mikrobüs aldı”

Bu başlık bu haftanın gazetelerinde sıkça yer aldı, kim yapmış bu takası?

Oto galerici Mustafa mı? değil, maalesef.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey.

Şaka değil, gerçek.

Ve bu vizyonsuz iş için fotoğraflar çekilmiş, törenler düzenlenmiş.

Tarihin hiçbir döneminde bu şehir bu kadar alay konusu olmamıştı, bu şehir bu kadar çapsız bir zihniyete mahkum edilmemişti.

Aklımıza sahip çık Allah’ım

Başkanın vizyonunun mikroluğu otobüse de yansımış,

Şimdi bu çapsızlığa mı gülsek, yoksa bu vizyonsuz zihniyetin 5 yıl boyunca Bursa Büyükşehir Belediye başkanı olmasına mı üzülsek?

Yani reklam kokan bu saçma törenle başkan ne anlatmak istiyor?

“Bakın ben ne kadar halkçıyım”

Yesinler senin halkçılığını

Bozbey halkçı filan olamaz o sonuna kadar rantçı ve NilVakçı

Devam edelim.

Ahmet Arif şiirlerini çok severim, kendi sesinden dinlendiğinde keyfine doyum olmuyor.

Makam aracı satıp mikrobüs alan Bursa büyükşehir belediye başkanı rantçı Mustafa Bozbey, halkın en temel gıda maddesi olan ekmeğe %67-80 zam yapınca aklıma önce bu güzel dizeler geldi.

…….

Bunlar,
Engerekler ve çıyanlardır,
Bunlar,
Aşımıza, ekmeğimize
Göz koyanlardır,
Tanı bunları,
Tanı da büyü…

Biz orta yaşlılar yıllardır bu Bozbey Yönetimini zaten tanıyoruz, şimdilerde bu şehrin çocukları ve gençleri de tanımaya başladı, tanıdıkça nasıl bir şeyle karşı karşıya olduğunu daha iyi anlayacaklar.

Tanı bunları diyor şair, tanıda büyü.

BESAŞ, yani Bursa Ekmek ve Besin sanayi web sitesinde Ekmek şöyle tanımlanıyor “Ekmek insanoğlunun en temel besin kaynağıdır ve günlük alınan enerjinin ortalama yüzde 47’si ekmekten sağlanır”.

Ekmek hem en temel besin kaynağımız hem de kutsalımızdır.

BESAŞ türü belediyelerin ekmek ürettiği tesisler yoksullara uygun fiyata ekmek üretmek için kurulmuştur, diğer bir gayesi ise sağlıklı ekmekler üretmek.

Yani bu kuruluşlar kar elde etmek için değil, yoksulun uygun fiyata ekmek alması için kurulmuştur.

Bozbey, yapılan bu büyük zammı “Enflasyon olmasaydı zam yapmazdık, un fiyatı arttı, elektrik zamlandı, işçilik arttı “şeklinde utanmadan savundu.

Utanmadan diyorum çünkü yalan söylerken insan utanır, yüzü kızarır ama Bozbey çok rahat ve utanmadan yalan söylüyor (seçim gecesi uydurduğu yalan hala aklımızda).

Efendim, muhaliflerin kutsal sesi Sözcü gazetesine göre un fiyatları 2024 yılında %21,4 zamlanmış, yine muhalif ses T24 haberine göre elektrik 2023 yılında % 3.9 zamlanmış.

BESAŞ ekmeğe ne kadar zam yaptı? %67 diğer ürünlerde %80’ e varan zam yaptılar.

Yani bu zamlar Bozbey’in keyfi için yapıldı, bu zamlar Bozbey’in beceriksizliği nedeniyle yapıldı.

Devam…

Rantçı ne anlar yoksulun halinden.

Emir Koop’u bilirsiniz; yoksullara konut üretmek için kurulmuş kooperatiflerden oluşur, Emir-Koop tan daire alan yoksul var mıdır?

YOKTUR.

Niye yoktur?

Emir-Koop rantçı yönetimler ve belediye iş birliğiyle konut üretip müteahhitlere satan bir kuruluş haline gelmiştir.

İşte bu Emir-Koop yönetimlerinde bu işleyiş sürerken yönetimde her daim Bozbey ve Çelik ailesinden birer üyealmıştır, yoksulun hakkına bu aileler el koymuştur.

Gayesi, yoksula ucuz ekmek üretmek olan BESAŞ , Bozbey beceriksizliğiyle ve tercihiyle birlikte, maalesef amacı dışına çıkarak kar elde eden bir şirkete dönüşmek üzeredir, bu mantık rant belediyeciliği mantığıdır ve Bozbey’e çok yakışmaktadır.

Mustafa Bozbey, belediye meclis toplantısında BESAŞ zammını açıklarken şu cümleyi kurdu“Besaş ekmeğine son zam Temmuz 2023’te yapılmıştır. 400 gram ekmek 7.5 lira olmuştur. Yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen ana girdi olan unda yüzde 100’e yaklaşan bir artış olmuştur. Bununla birlikte işçiliğe ve diğer kalemlere gelen zamlarla birlikte maliyetlerde yüzde 100’ün üzerinde artış yaşanmıştır” (bunun yalan olduğunu yukarıda muhalif gazete haberleriyle yazmıştık).

Bozbey, un’un yüzde yüz zamlandığını açıkladığı günlerde Bozbey’in takmadığı eş genel başkanı Özgür Özel 14 Haziran’da Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde düzenlediği buğday mitinginde açıklanan buğday taban fiyatını yeterli bulmadıklarını belirterek, "Bu açıklama çiftçimizle alay etmektir. Bu fiyat kesinlikle 15 liranın altında olmamalıdır" açıklaması yapıyordu.

Akraba, yeğen, baldız, dost kim varsa belediyeden maaşa bağlayan Bozbey, eş genel başkanını bu atamalarda takmazken, buğday fiyatındaki açıklamayı takmasını elbette beklemiyoruz.

Yani bu un fiyatı filan bahane, asıl sebep beceriksizlik, vizyonsuzluk ve tercih, tercihini rant belediyeciliği yönünde kullanmıştır sayın Bozbey.

Bozbey 20 yıl Nilüfer ilçe belediye başkanlığı yaptı, söz verip yaptığı tek bir eseri var mı? YOK.

Bozbey, rant ile iş yapmayı tercih eden bir müteahhittir, Bozbey’den sosyal belediyecilik beklemek aklımızla alay etmektir.

Bozbey’in tek sosyal belediyeciliği; gençlere bol bol konserler organize edip, ücretsiz bira sağlamak ve belediye bütçesini bu konserler vasıtasıyla uygun hale getirmektir.

Bozbey, sosyal belediyeciliği bilmez, hatta duymamıştır.

Bakın BURFAŞ adlı Büyükşehir sosyal tesisleri bile Bozbey döneminde yüzde 70’e varan zamlarla işe başladı.

Bunlar maalesef başlangıç, haftaya toplu taşıma zammına hazır olmak lazım, bakalım ne bahane ile ne zam yapacak.

Rant belediyeciliği duayeni Mustafa Bozbey

Bu zamları unutturmak için, gündem değiştirmek için neler yapacak bakıp görecek ve yazacağız.

NOT: AK parti il başkanı ve il, ilçe yöneticileri bu zamlar bu şehirde yaşanıyor, siz ne yapıyorsunuz? Tatilde misiniz? Hamitlerde insanlar isyan ediyor, Kayapa’da tarihi bir fırsatı kaçırdı bu şehir farkında mısınız? Ya çıkın konuşun ya istifa edin gidin kardeşim, siyaset boşluk tanımaz.

Selam ve saygıyla

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.