SON DAKİKA
Hava Durumu

Elitler demokrasisi!

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2023 23:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 23:47

Seçimlerde fena kaybetti CHP. Sayın Başkanımız Erdoğan ilk turu kıl payı kaçırdı ama Kemal Kılıçdaroğlu’na da hatırı sayılı bir fark attı. İkinci tur için seçmenin ne karar vereceğini hep birlikte göreceğiz elbet ama aşağı yukarı herkes Sayın Başkanımızın büyük farkla kazanacağında hemfikir görünüyor. Ben kayd-ı ihtirazi ile yaklaşıyorum bu fikre… 
Doğrudur böyle bir ihtimal mevcut. Ne var ki, bazı faktörler hesaba katılmak mecburiyetinde. Yazmaktan klavyemde tüy bitti! Mutfak önemli. Yani gıda maddelerindeki artış düşürülmek mecburiyetinde. Üstelik kısa veya orta vadeli önlemler, her ne kadar halk bu önlemlerin işe yarayacağından emin olsa da yetmeyecektir. Yarın değil, hemen şimdi elle tutulur, gözle görülür bir şeyler yapılmalıdır.
Narh mı konur, emekliye, memura ve işçiye acil bir ara maaş artışı daha mı yapılır bilmem ama hemen şimdi bir şeyler yapılmalı. Dana kıymanın 300 lira pirzolanın ise 450 lira, beyaz peynirin 150-200 lira olduğu bir anda vatandaşa “Tavuk ye, pirzola da yemeyiver, Ezine peyniri yerine ham çökelek ye!” deme lüksü yoktur politikacının. Bunu dediği takdirde vatandaş da karşılığında “Sen yiyebiliyorsun, tok açın halinden anlamaz!” deme hakkına sahip olacak ve muhalefet de zaten didik didik ettiği bu konuya iyice eğilecektir. 
Soğan üzerinden algı yapılıyor olması bu temel gıdanın o yüksek fiyatlara satıldığı gerçeğini değiştirmez. Neticede yemek yaparken kullandığı en temel muhteva pahalıdır ve ağzının tadı kaçmıştır. Bakın size absürt gelebilecek bir örneği vereyim de kim nasıl oy veriyor görün;
Bir kahvehanedeki sohbet sırasında konu içkiden açıldı. Ben artık o berbat zehre dokunmadığım için gayet rahatım ama bu memlekette “akşamcı” tabir edilen tipler hâlâ mevcut ve hiç de azınlık değiller. Bir tanesi muhalefete oy verme sebebini anlatıyor “İçkiden vergiyi kaldıracaklar ben o yüzden oy vereceğim.” Absürt ama gerçek. Diyeceksiniz ki böyle kaç kişi var? Bu uç bir örnek ama benzerleri mevcut ve hiç de azımsanacak kadar değiller.
Bir de Sinan Ogan mevzusu var. Ogan ve İnce’nin ne yapacağı, kimi işaret edeceği önemli. Ogan’ın seçmenine etkisi olmayacağını savu8nanlardan değilim. Bir oy bir oydur düsturuyla hareket etmek gerek. Malum muhalefet ki bundan kastım Kılıçdaroğlu. Kazanabilmek için yapmadığını bırakmıyor. Bilse oturup nüsha bile yazar. O derece yani. İnce’ye bir parmak bal, Ogan’a da bol keseden dağıttığı Cumhurbaşkanı yardımcılığı vaadiyle ve de ayrıca dersini aldığı için “PKK terör örgütüdür.” Diyerekten onun da desteğini almayı düşünecektir.
Sayın başkanımız elbet Ogan konusunu getirisi ve götürüsüyle değerlendirir. Bu konuda eminim. 
Gelelim muhalefetin dezavantajlarına. Özellikle CHP seçmeninin oy vermeyen deprem mağdurlarına ettiği beddua ve küfürler ayyuka çıktı. Bu kandırılmış seçmende “Bunlar insan değilmiş.” Nidası uyandıracak ve bir bölümü Sayın başkanımıza yönlendirecektir. 
En önemli nokta ise “Elitler Demokrasisi” savunucuları olan grubun sosyal medya ve Whatsapp gruplarında yazdıklarıdır. Sayın Başkanımıza oy verenlere “Cahil, celladına aşık, geri zekalı, aptal yaratık ve burada yazmaktan hicap duyacağım ya da suç teşkil edecek kelimelerle küfür eden” ve de heykeel dinine mensup olmayan herkesi aşağılayıp kendilerini demokrasiye layık tek grup olarak gören bu kişilerin tavırları aslında en büyük dezavantajıdır muhalefetin.
Bürokrat ve asker sultası özleyici bu “Elit” grup, oylarını şu ya da bu nedenle muhalefete vermiş normal insanların nefretini kazanmayı başardığından bu oylar eksilecektir.
Görelim Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.