SON DAKİKA
Hava Durumu

Esami-i ecdad

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2016 21:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 21:40
Bilumum gizli servis ve içimizdeki aşağılık hain tarafından bir biri ardına tezgâhlanan türlü şeytanlığın ve onca algı yönetimi bir yanda dursun, şimdi de ne yapacağını bilmeyen “Tayyip” düşmanları bir başka şekilde saldırmaya gayret ediyor. Bunların, “Şeriatı getiriyorlar.” Feryatlarına millet ağzını bırakıp bir başka yeriyle gülmeye başlayınca mecra değiştirip tekrar Osmanlı muhabbetine döndüler, “Eyvah, padişahlığı getiriyorlar. Atatürk’ün adını hiçbir yere vermiyorlar demek ki Cumhuriyeti yıkıp Osmanlı devletini tekrar kuracaklar!” çığlıkları atmaya başladılar.

Malum gazete bu sefer de Avrasya tüneli için açılan isim kampanyasına takmış. Bakın yazdıkları zırvaya;

“14 yıldır hiçbir büyük projeye Ulu Önder Atatürk’ün adını vermeyen iktidar, Avrasya Tüneli’ne de vermeyecek... Amaçları “halk oylaması” bahanesiyle kendi bulacakları ismi dayatmak... İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi' 20 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak. ‘Avrasya Tüneli' olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma Bakanlığı resmi internet sitesinde anket başlatıldı.

ABDÜLHAMİD İSTİYORLAR

Sosyal medya kullanıcıları, Ekşisözlük, Facebook ve Twitter üzerinden örgütlendi. Tünelin ismi için kimi Atatürk'ü, kimi İsmet İnönü'yü, kimi Alparslan Türkeş'i öneriyor. Bazı kullanıcılar da tünelin adının Boğaz'a ilk tüp geçiş projesini çizdiren Osmanlı padişahı Abdülhamid Han olması gerektiğini savunuyor. Tarihi kişilikleri birbiriyle yarıştırmaya kadar varan anketin tek bir merkezden yönlendirildiği anlaşılıyor.”

Evvela bu yazıda şecaat arz etmeye gayret eden zavallının yazdığı, “Bazı kullanıcılar da tünelin adının Boğaz'a ilk tüp geçiş projesini çizdiren Osmanlı padişahı Abdülhamid Han olması gerektiğini savunuyor.” Cümlesine gelelim.

Bre gafil! Sen bile projenin ilk olarak Abdülhamid Han tarafından çizdirilmiş olduğu gerçeğini kabul ediyorsun da ne maksatla Atatürk adının verilmesi gerektiğini savunuyorsun? Bu memlekette neredeyse her şeyin adına bir “Atatürk” eklenmiş zaten. Malum bürokrat sultasına yaranmak için en küçük bir binaya dahi bu ad verilmiş. Türkiye’de adında Atatürk olan cadde, okul, köprü, baraj ve hatta cami dâhil kaç şeye bu ismin verildiğini biliyor musun? Memleketin ilk reis i cumhurunun adının bazı yerlere verilmesine karşı değilim ama bunun abartılması o mühim isme zarar verecek derecede çok. İtirazım odur. Hem bu projeyi Gazi değil Abdülhamit an başlatmış. Onun ne alakası var? Abdülhamit Han haricinde başka bir isim verilecekse, sizin devrinizde akıllara bile gelmeyen bu projeyi hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımızın adının verilmesi gerekir. Zamanında düşünüp yapaydınız da istediğiniz ismi vereydiniz…

Hem Abdülhamid ismi verilirse ne olur? Padişahlık mı gelir? Osmanlı Devleti mi kurulur? İşiniz gücünüz yapılan büyük hizmetleri gölgelemeye, kel alaka tartışmalar yaratarak o hizmetin büyüklüğünü ört bas etmeye çalışmak. Kendiniz bir şey üretmemiş olduğundan hasedinizden çatlarken yapılana da saygı gösteremiyor, tahammül edemiyorsunuz. Bu tahammülsüzlüğünüzü gizlemek için de o sözde çok önem verdiğiniz Atatürk üzerinden polemik yaratmaktan da utanmıyorsunuz.

Ey aymazlar sürüsü! Atatürk o devirlerin büyük adamı idi. Bu günlerin büyük, sizin tırnağının tozu bile olamayacağınız muhteşem lideri ve tek seçilmiş Cumhurbaşkanı da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Başkanlık sistemi de gelecek. Ne yaparsanız yapın…

Çatlayın patlayın…

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.