SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir Marşı ile gidecekler!

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2024 12:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 12:04

Erkan Yolaç'ın ünlü evet-hayır yarışmasında kullandığı meşhur deyişi gençler bilmez o yüzden yazalım, biz yaştakilere de hatırlatma olsun. "Mehter Marşı'yla geleceksiniz, yerinize giderken İzmir Marşı'yla gideceksiniz."

Çok anlamlıydı bu deyiş. Bir cesaretle gelip utanç içinde gitmeyi vurguluyordu.

Şimdi gelelim mahalli seçimlere. İzmir CHP’nin kalesidir. Ceketini koysa seçilir, tuvalet terliğine oy verir İzmirli, yeter ki CHP adayı olsun. Ne var ki bu defa kazın ayağı pek de öyle değil.

Nedenini anlatalım;

Bu defa adayların belirlenmesi hayli sancılı oldu. Bu sancıların ardından akla hayale gelmedik isimler çıktı ortaya. Urla’da “Ben Urlalıların her zaman ulaşabileceği bir aday olacağım.” İddiasıyla ortaya çıkıp mahalli basınla görüşmeye tenezzül etmeyen hatta ulusal basından da seçim yapıp randevu veren Selçuk Balkan aday gösterildi.

Güzelbahçe’de ise eski trafik polisi, sonradan belediye başkan yardımcısı olan ve sansasyonel bir soruşturma geçiren Mustafa Günay aday olarak belirlendi.

İlçeler ve adaylarla ilgili iddialar çoğaltılabilir. Uzatmak istemiyorum çünkü partinin içişleri beni bağlamaz.

Büyükşehir için ise Tunç Soyer’e son dakikada “Sen aday değilsin!” denilip bir sükutu hayal yaşatıldı ki sormayın gitsin. Soyer ateş püskürüyor. İzmir halkına saygısızlık yapıldığını söylüyor.

İlk tepki Uğur Dündar’dan geldi. X hesabından seslenen Dündar “Belediye başkan adaylarına bakıyorum da CHP yönetimi İzmir'i kaybetmek için elinden geleni yapıyor! Ah şanssız İzmir... Oysa sen her şeyin en güzeline lâyıksın...” dedi.

Ardından bir başka paylaşım; “2003'den bu yana, yani 21 yıldır yazları Çeşme'deyiz. O yıldan bu yana gördüğüm en çalışkan, en çok iş yapan ve çok sevilen Belediye Başkanı yeniden aday gösterilmeyen M.Ekrem Oran'dır.”

Bir de İzmir halkını dinleyelim.

Çoğu İzmirli CHP’ye tepkili.

Kemikleşmiş CHP seçmeni bu seçimde bir ders vermek istiyor.

Oyları Ak Partiye yönelmese bile başka partilere kayacaklar gibi görünüyor.

İstanbul’u Ankara’yı bilmem ama gözlemim o ki bu seçimde İzmir’de Ak Parti ilk defa bir şans yakaladı.

Hamza Dağ seçilirse hiç de sürpriz olmayacak.

Yani CHP Mehter marşıyla geliyor ama İzmir marşıyla gidecek gibi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.