SON DAKİKA
Hava Durumu

Deniz Dalgıç'ın Mudanya'sı!

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2024 18:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 18:59

Paradigmayı değiştirirseniz her şey değişir. Bunu en somut olarak bu dönem Mudanya’da göreceğiz. CHP genel başkan değişiminin ardından bir felsefe ve anlayış değişimine gitti. Dün yaptıklarından vazgeçerken, bugün yeni bir vizyon ortaya koyuyor. Şimdilik oldukça iyi gidiyor ancak ne kadar başarılı olacağını zamanla göreceğiz.

CHP’ye zaman zaman döneceğiz ancak bugünkü konumuz Mudanya Belediyesi ve yeni başkanı Deniz Dalgıç. Deniz bey, Mudanya’nın gördüğü başkan profillerinin tamamen dışında, şehirli, vizyonlu ve sadece hayatın akışına değil dünyanın değişimine de odaklı bir isim olarak kendisini gösteriyor. Kendisini aday olma süreci ve adaylığının netleşmesi sürecinde takip edip birkaç kez de sohbet etme imkanı bulmuştum. Soranlara da bambaşka bir döneme hazır olun şeklinde yorumumu aktarıyordum.

Beklendiği üzere Deniz Dalgıç, Mudanya’da seçimi kazandı. Seçimden sonra bir kez Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayaküstü sohbet etmiştik. Bugün Mudanya Belediyesi’nde daha uzun bir sohbet imkanı bulduk. Mudanya Bursa açısından önemli. Mudanya kendisi değerli bir yer. Ancak benim için yaşamımı sürdürdüğüm kent. Dolayısıyla Mudanya konusunda bir miktar daha hassas oluşumuzun nedeni bu.

Sohbetimize geçmeden önce öncelikle Mudanya’da Deniz Dalgıç’la birlikte değişen en önemli konunun negatiflikten pozitifliğe geçiş olduğunu söyleyelim. Mudanya’da önceki dönemde her alana yansıyan negatiflik, Deniz beyle birlikte hayatın tüm alanlarına pozitif yansımayla bertaraf ediliyor. Mudanya’nın olumsuz algısı hızla değişirken, kentin ismini her platformda daha sık duymak mümkün oluyor.

Hamasetin ve kavganın, gerilimin yerini gerçekten tebessümler, hayata pozitif yaklaşan bir bakış açısı alıyor. Tabi bunlarda Deniz Dalgıç’ın müsbet yaklaşımlarının yanı sıra Hayri Türkyılmaz’ın etkisinin ve izlerinin yok olması da oldukça önemli.

Hayri Türkyılmaz’dan sonra kim olsa iyi gelirdi ama Deniz Dalgıç gerek CV’si gerek hayata bakış açısı, gerek şehirli yapısı ve gerekse yaşama dair tecrübeleriyle oldukça iyi geldi Mudanya’ya… Öncelikle önemli bir kent merkezi olmasına rağmen dar alanda hapsolmuş kasaba siyasetinin artık geri dönmemek üzere tarihteki yerini aldığını söyleyebilirim. Kasabalı davranışları ve yöntemlerinin de artık geride kaldığını aktaralım.

Gerek Mudanya Belediyesi’nin yönetim şekli gerekse Mudanya’da yaşamın akışı bundan sonra üstüne koyarak şehirli yapısına uygun gelişecek. Bu kolay olmayacaktır tabiki ancak Deniz Dalgıç beyin kurgusu ve yaklaşımı böyle olduğu için öncelikle yönettiği Mudanya Belediyesi, ardından da ahalinin uyum sağlayacağını söyleyebiliriz.

Deniz Dalgıç beyle belediye binasının depremde yıkılma riski nedeniyle boşaltılarak Yıldıztepe’deki geçici makamında bir araya geldik. Merak ettiğimiz konuları tek tek sıraladık ve kendisi de samimiyetle yanıt verdi. Öncelikle Mudanya Belediyesi’nin yatırım yapmamasına ve onlarca mülk satmasına rağmen önemli bir borçla devredildiğiyle ilgili gündeme gelen konuyu sorduk.

Belirlenen borç miktarının 200 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Borcun nedeni ile belediyenin gereğinden fazla personel istihdamı. Toplamda 750 personel görev yapıyor Mudanya Belediyesi’nde. Oysa nüfusu daha çok olan Gemlik Belediyesi’nde personel sayısı 500 bile değil. Kimseyi işinden ekmeğinden etmek gibi bir bakış açılarının olmadığını söyledi. Ancak belediyenin yeni finans olanakları bulması gerektiğini ekledi.

Öncelikle işe belediyenin yapılanmasından başladıklarını aktardı Dalgıç. Çok büyük bir bütçe yönetmesine rağmen belediyenin bir finans biriminin olmadığını, bir mali hizmetler müdürü ile bu işlerin yürütülmeye çalışıldığını anlatan Deniz Dalgıç, belediyenin dağınık yapısının toparlanarak kurumsal bir yapıya kavuşturulacağını aktardı. Göreve geldiği günden itibaren görev değişikliklerine gitmediğini, personelle toplantı yaparak, tüm olumsuz görüntüyü birlikte değiştirmelerinin mümkün olduğunu, hepsine güvendiğini ve bu işi başaracaklarına inandığını aktardığını anlatan Deniz Dalgıç, bir süre böyle devam edeceklerini ifade etti. Sohbetimizde Mudanya belediyesi’nin ve Mudanya’nın röntgenini çok iyi çektiğini, sorunlu alanları nokta nokta belirlediğini, daha önemlisi ise hepsini çözüme ulaştıracak plan ve programı oluşturduğunu da gördük.  

Kapalı Pazar alanı, yeni kapalı Pazar yeri, işletilemeyen yüzme havuzu… Yıllardır kapalı tutulan kapalı Pazar alanını yeniden hizmete açacaklarını bunun için de il meclis toplantısında karar alınacağını anlatan Deniz Dalgıç, bu alanın geçici olarak tahsis olacağını yeni bir Pazar alanı bulup merkezi vei haftanın her günü işletilebilecek bir Pazar yeri yapmak istediklerini kaydetti.

Trafik yoğunluğu nedeniyle kıyafet pazarı için formül aradıklarını ve 4 aylık yaz döneminde pazarın mevcut yerinde açılmaya devam etmesi kalan 8 ayda ise kapalı Pazar yerinde hizmet vermesi yönünde bir teklif olduğunu ve bunun üzerinde çalıştıklarını anlattı. Halitpaşa Mahallesi’nde yapılan katlı otopark ve Pazar yeriyle ilgili de çalışma yürüttüklerini anlatan Deniz Dalgıç, bu binanın verimli kullanımı için farklı fonksiyonlar yüklenmesi üzerinde bir çalışmanın devam ettiği, buradaki pazarın da yeniden sokak pazarına dönüştürülmesinin de alternatifler arasında olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Mudanya Belediyesi’nce işletilemeyen Güzelyalı havuzunun üstünü kapatarak yeniden hizmete açacaklarını, spor okulları ile burada Mudanyalı çocuklara hizmet vereceklerini kaydetti. Havuzun üstünün açılır kapanır değil tamamen kapalı hale getireceklerini aktaran Dalgıç, yine Mudanya’ya yeni asır spor salonu için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile temas halinde olup bu yatırımı almak için çalışacaklarını kaydetti.

Belediyenin bir çok değerli mülkünün olduğunu ve bunların kirada olduğunu anlatan Deniz Dalgıç, kiracılarla uğraşmak yerine bunları satarak hizmet ve yatırıma dönüştürmek istediğini de ifade etti. Mudanya Balık, Erol Balık adıyla bilinen restoranların yerleri , hatta şu anda belediye başkanlık makamı olarak kullanılan bölgedeki binaların da satılarak kaynak oluşturulmasını düşündüklerini aktaran Dalgıç’ın Belediye Binası için düşündüğü yer ise Burfaş tarafından sosyal tesis olarak kullanılan Mudanya girişindeki alan. Burayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den isteyeceğini anlatan Deniz Dalgıç, buranın ana binasının makam ve belediye başkan yardımcıları müştemilatının da bölmelerle belediyenin birimleri için kullanılabileceğini aktardı.

Tirilye Taş Mektebi de haftanın her günü kullanılabilir hale getirmek istediklerini dile getiren Deniz Dalgıç, burada Koruma Kurulu ile ilgili sıkıntılar olduğunu ama çözeceklerini aynı sorunun Uğur Mumcu Kültür Merkezi için de var olduğunu ve kollarını sıvayarak kısa zamanda bu sıkıntıları aşmanın gayretinde olacaklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yapılacak işler olduğunu, seçim dönemi ortak verilen sözler olduğunu ve bunların da aşama aşama gerçekleşeceğini, Büyükşehir’le paslaşarak sıkıntıların aşılmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Deniz Dalgıç’la olan sohbetimizle ilgili detayları yazmaya devam edeceğiz tabi. Ancak verdiği bir mesajı daha aktararak bu yazıyı tamamlayalım. CHP'nin yerel seçimler öncesinde önemli bir değişim yaşadığını ve bu değişimin vatandaşta karşılık bulduğunu anlatan Dalgıç, vatandaşların şimdi verdiği bu görevin layıkıyla yerine getirilmesi ve beklentilerin karşılanması gerektiğini vurguladı.

Bugüne kadar oluşturulan konfor alanlarının kimse tarafından kolay kolay terk edilmediğine dikkati çeken Dalgıç, artık bu sürecin aynı şekilde ilerlemeyeceğini, doğruları yaparak herkes için konfor alanlarının oluşturulması noktasında adımlar atılacağını kaydetti. Bunun yapılması durumunda yetkisin artarak devam edebileceğini aksi durumda ise bir sonraki seçimde bugünün yönetimlerinin silinip gidebileceği uyarısında bulundu.

Son olarak iyi bir belediye başkanına sahip Mudanya. Seçim sürecinde özellikle belli yıpratma çabalarına maruz kalsa da samimi, cana yakın, halkla iç içe olmayı, sorun çözmeyi, hedef koyup akıl kullanarak hedefe varmayı, toplumun her kesimine yayılacak bir konfor oluşturma inancı olan, sıcak ve cana yakın bir isim. Hızlı düşünen ancak akılla hareket eden bir yapısı var. Sorunların çözümünde alışkanlıkların dışına çıkan, cesur kararlar veren ve kararlarının arkasında durabilen bir isim aynı zamanda. İnatlaşma ve kavga yerine uzlaşı ve ortak hareketi önceliyor. Pozitif yaklaşıp en fazla faydayı elde etme mantığıyla hareket ediyor. Gerek Büyükşehir gerekse merkezi yönetimle sıcak ilişkiler kurarak Mudanya için en iyisini yapacağı görüntüsü veriyor. Umarız bu heyecanı devam eder.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.