SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar fantastik bir hayal mi kuruyor?

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2022 20:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 20:31

AK Parti’nin kuruluşunun ardından ilk seçimde milletvekili olan ve 3 dönemdir Osmangazi Belediyesi’ni yöneten Mustafa Dündar,  özellikle Recep Altepe’nin görevden alınmasının ardından rüyalarını süsleyen Büyükşehir Belediye Başkanlığına kilitlenmiş durumda. 


Doğrusunu söylemek gerekirse Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yatıp onunla kalkıyor. Siyasi manevralarını ona göre dizayn ediyor. Dahası bunu uzun zamandır yapıyor. 


Mesela muhalafetle iyi geçinmeye özen gösteriyor. Diğer ilçelerde muhalefet partileri bir bardak suda kıyamet koparmasına rağmen onlar da Dündar’ı üzmemek için gayret gösteriyor. Dündar’ın Büyükşehir’i istediğini herkes biliyor ancak AK Parti’den aday gösterilme ihtimalinin de çok çok zayıf olduğu değerlendiriliyor. Zaten son seçimde Osmangazi Belediye Başkanlığını bile son andaki şansıyla sürdürdü. İsimler arasında ortak bir isimde karar kılınamaması sonucu son dakikada Dündar tekrar aday gösterilmişti. 


Altepe’nin alınmasının ardından Ankara’ya çağrılan 3 belediye başkanından biri olan ve o koltuğa oturacağına garanti gözüyle bakan Dündar, hayal kırıklığı ile geri dönmüştü. O günden sonra da bu hayalinden hiç vazgeçmedi. Gerek parti içinde gerekse dışarda farklı ittifaklarla bu hayalinin yolunu açmaya uğraştı durdu. Ülkenin önemli PR firmalarıyla anlaştı, Külliye’nin önüne her fırsatta fotoğrafının olduğu bilboardları astırdı.


Ancak seçim döneminde yaptığı usulsüz harcamalar, çok zor olan şansının elinden uçup gitmesine neden oldu bir anlamda. Yapılan suç duyurusunun ardından İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermese de hayalleri yıkan haber Danıştay’dan geldi ve Danıştay, Bakanlığın soruşturma izni vermeme kararının bir kısmını iptal etti. Bu da Dündar için en azından AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı hayalinin son bulması anlamına da geliyor büyük ihtimalle. 


Tüm bunların tartışmaları sürerken Mustafa Dündar, parti tabanından ciddi tepki alacak bir adım daha attı geçtiğimiz günlerde. Bursa Belediyeler Birliği toplantısı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ev sahipliğinde Mudanya Belediyesi başkanlık makamında yapıldı. Mudanya’ya giden Dündar, partisinin ilçe teşkilatı ile değil Hayri Türkyılmaz’la kordon turu yaptı üstüne. 


Oysa neredeyse yılını tamamlayacak Mudanya İlçe yönetimini bugüne kadar ziyaret edip bir hayırlı olsun bile dememişken, tam da Hayri Türkyılmaz’ın istediği görüntüleri vermiş oldu. 


Oysa daha bir ay önce resmi bir törende Türkyılmaz, kürsüye çıkıp “Hırsızlar yakında gidecekler” diyerek partisini hedef almışken. Dahası Büyükşehir Belediye Meclisine 8 yıldır sırf AK Partili bir belediye başkanı yönetiyor diye katılmayan Türkyılmaz’la kordon turu.

İlginç.


Türkyılmaz’ın her konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alması ve sürekli Büyükşehir Belediyesi üzerinden algı ve kavga yürütmesine rağmen bu görüntünün bir anlamı olabilir mi? Mutlaka vardır. 


Peki Mustafa Dündar, Millet İttifakı içindeki partilerin aday konusunda anlaşamaması ve orta bir isimde buluşamaması, Mustafa Dündar’ı fantastik bir hayale sevk etmiş olabilir mi? Millet İttifakının Büyükşehir adayı olmak gibi…


Siyaset konuşma ve uzlaşma sanatı hiç şüphesiz ancak Büyükşehir Belediye Meclisi’ni, Başkanını ve AK Partiyi, daha ilerisi de Bursa’yı yok sayan ve kavga üzerinden bir siyaset kurgulayan Türkyılmaz’la bu görüntünün verilmesinin anlamı ne olabilir? 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.