SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar kaybedince gözyaşlarına boğuldular

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:35

Milletin sandığa gömdüğü Mustafa Dündar, Osmangazi Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 15 yılda devletin belediye başkanına verdiği istisnaları bile sonuna kadar istismar eden bir isim olarak tarihe geçti.

Milletin çocuklarının KPSS ile memur olabilme umuduyla mücadele ettiği süreçte, Özel Kalem Müdürlüğü kadrosundan eş dost, hısım akraba ne varsa memur yapıp hak hukuk tanımayan bir yönetim sergilemesiyle de biliniyor. Şimdilerde elinde kitap güya hizmetlerini kitaplaştırmış sağı solu ziyaret ederek gündemde kalmaya, AK Parti il başkanlığı için kulis yapmaya devam ediyor.

Bu arada da dönemine ait bir çok saçmalık da yavaş yavaş gündeme geliyor. Hak hukuktan uzak, kişilerin menfaatini genel toplum menfaatinin üstünde tutan, İslami ve insanı kuralları göz ardı eden, belediyeyi adeta hısım akraba arpalığına çeviren Mustafa Dündar dönemine ilişkin bilgi akışı da sürüyor.

İşte Osmangazi Belediyesi’nde yaşanan ve herkesin bildiği bir hikayeyi daha aktaralım.

Osmangazi Belediyesi’nde çalışan dostlarımızın aktarımıyla, garip bir sürgün hikayesi diye adlandırdığımız olay şöyle;

Osmangazi Belediyesi’nde Kameraman kadrosunda çalışan A.K. isimli memur (sözleşmeli kadrodan memur kadrosuna geçirilen uygulamasından) 2017 yılında dönemin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdüresi tarafından (Dündar’ın eşinin akrabası kontenjanından daha sonra başkan yardımcılığı da yaptığını hatırlatmakta yarar var) tarafından yönetime çalışmak istemediğini bildirilerek hizmet masalarına sürgün edilir.

Sürgün eden de aynıdır üzülen de aynı kişi (!). Yaklaşık 1 yıl sonra süren kişi tarafından geri çağırılınca A.K. isimli memure soluğu tekrar aynı müdürlükte alır. Yıl 2021 aylardan ekim.

Bu kez aynı müdürlükte yeni bir sürgün dalgası başlamıştır bu kez Müdür ve A.K. isimli memur Basın Yayın Müdürlüğü’nden alınır. Müdür, yenge hanım kontenjanı olduğu için bir başka müdürlük görevine getirilir, A.K. isimli memur ise tebligat bürosuna sürülür.

Ve 2023 yılının sonbaharında aynı memur geçici görevle yeniden Basın Müdürlüğü’nde görevlendirilir ve seçimden sonra Mayıs ayına kadar da burada görev yapar. (Bu arada Müdürenin alınmasının ardından Basın Yayınla alakası olmayan başkanın yakınlarından bir ismin Bayın Müdürü yapıldığını da hatırlatalım.)

Tarihler 29 Mart 2024’ü gösterirken Osmangazi Basın Müdürlüğü’nde A.K. isimli memurunda aralarında bulunduğu seçim ekibi Mustafa Dündar’ın tekrar seçileceğinden emin olarak “Teşekkürler Osmangazi” bilboardları hazırlatıyor.

Ancak Osmangazi halkı kendisine 4 kez dayatılan ve halka hizmet etmek yerine betona ve rantçılara hizmet eden Mustafa Dündar’ı sandığa gömüyor. Erkan Aydın büyük bir zafer kazanarak Osmangazi Belediye Başkanlığı’na seçiliyor.

1 Nisan günü Osmangazi Belediyesi’nin özel şifreli kapılarla ulaşılan başkanlık katında Özel Kalem Müdürlüğü odasının önünde iki kadın hüngür hüngür ağlıyor. Gerçekten o gün o manzarayı görenlerin yürekleri dağlanıyor adeta. Oysa seçimi kaybeden başkan her zamanki sırıtışından bir şey kaybetmemiş durumda.

Seçimin kaybedilmesinin şokunu hızlıca atlatan hikayemizin kahramanlarından olan müdüre hanım hemen algı yönetimine geçerek Mustafa Dündar ve eşiyle akraba olmadığını, bu iddiaların külliyen yalan olduğunu söylemeye, anlatmaya başlıyor. Yetmiyor kendisinin aslında çok iyi bir CHP’li olduğunu ve AKP’liler tarafından çalıştırılmadığını falan söylemeye, propaganda etmeye başlıyor.

Diğer kahramanımız ise 2 Nisan'dan itibaren Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Erkan Aydın’ın kadrosunun olmadığını, o nedenle kendisinin müdür yapılması gerektiğini dillendirmeye başlar. Kulisler başlar. 20 Mayıs’ta yeni atamalar yapılır. Müdüre hanım araya koyduğu 50-60 isimle şimdilik koltuğunu korusa da diğer kahramanımız başka bir müdürün sekreteri olabilir ancak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.