SON DAKİKA
Hava Durumu

Külünk'ten yerinde öneri

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2021 20:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 20:59

Pandemi gölgesinde bir Ramazan ayına girmeye kısa bir süre kala Metin Külünk önemli bir öneriyi gündeme taşıdı. 
Malum kısıtlar yüzünden son bir yılın en çok kaybedeni yeme içme sektörü. Lokanta ,restoranlar büyük sıkıntı yaşadı. Tam açıldılar derken yeni kısıtlarla beraber bir kez daha zor bir sürece girdiler.
Hükümet belli oranda desteklemelerle sorunu çözmeye çalışıyor ama toplumsal imece olmadan bu işi çözmek pek mümkün gibi görünmüyor. 
İşte bu soruna çok nokta atışı bir imece önerisi geldi.

Metin Külünk, "Gelin hep birlikte sanki toplu iftar veriyormuşçasına lokantalarda yemek ürettirip ev ev paket servis ile dağıttıralım. 
Böylece hem esnafımıza sahip çıkalım, hem de mahallemizdeki ve bölgemizdeki ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere komşularımızın sofralarını bereketlendirelim.
"


Gerek sivil toplum kuruluşları, gerek belediyeler gerekse özel şirketler geçmiş yıllarda zaten toplu iftarlar veriyordu. 
Bu yıl da toplu iftar veriyormuş gibi bu yöntemle lokantaları ve yeme içme sektörünü en azından bir ay ayakta tutma imkanına sahip olunabilir. 
Zor yıllar ve zor yollar birlikte aşılır düsturu ile atılacak bu tür adımlar toplumsal birliktelik ve beraberlik adına da ciddi başarılar sağlayacaktır. 


Türkyılmaz’ın adaleti…


CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı kamuoyu oldukça net tanıyor. Değişik yapısı, kavgacı üslubu ile bilinir. 
Yönetim şekli de oldukça değişik. Örneğin 15 belediye meclis üyesi varken siyasi başkan yardımcısı atamıyor. Dahası genel merkez ve partililerin baskılarına rağmen, üstelik herkesi karşısına alma pahasına. 
Başkan yardımcısı atamayan Türkyılmaz, 15 meclis üyesinden 7 tanesine şirketler üzerinden 4-5 bin lira maaş ödüyor. Şirketlerde yer almayanlara ise komisyon havucunu kullanıyor. Komisyonlarda istedikleri yere veriyor. 
AK Parti’den seçildikten sonra eşinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ortaya çıkan Neslihan Erdeniz, bir süre önce istifa ederek CHP’ye katılmıştı. 
Erdeniz’in bir ara Zübeyde Ana Kreşine müdür yapılacağı yönünde iddialar olsa da iddiadan öteye geçemedi. 
Neslihan hanımı Türkyılmaz partisine katılma bonusu olarak önceki gün encümen üyeliğine getirdi. Yine takip yapılan Erdeniz, üstüne bir de kadın erkek fırsat eşitliği komisyonuna seçildi. 
Sonuç olarak Hayri Türkyılmaz sadece homurdanan ama sesleri çıkmayan meclis üyelerini bir şekilde idare ediyor ve zaman zaman kendilerine bu tür sürprizler yaparak gönüllerini alıyor. 
Ha bütün Mudanya’nın ve Mudanyalının yükünü sırtlayan bu üyeler bu horozlu şeker tadında sürprizlerle bu yükü kaldırmaya devam eder mi bilemiyoruz. 
Ancak Türkyılmaz’ın öyle ya da böyle gemisini yüzdürdüğü ortada. 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.