SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer’in yeni basın müdürü!

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2020 20:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2020 20:53

Nilüfer Belediyesi’ndeki çalkantı bitmiyor. Yönetimin ipleri elinden kaçırması ve her noktada büyük sancıları yaşandığı Nilüfer Belediyesi’nde, grupların birbirine hakimiyet kurma savaşları işinde gücünde olan personelin adeta diken sütünde hayatını sürdürmesine yol açıyor. 
Nilüfer Belediyesi’nde yer değişiklikleri de sürüyor. Hande Koç’un Kültür Danışmanı Feza Soysal’in İstanbul’a gitme kararından sonra istifasının ardından Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevine kimin getirileceği konusundaki belirsizlik sona erdi.
Yeni Basın Halkla İlişkiler Müdürü Dilhun Gökçe oldu… 
Dilhun Gökçe gazetecilik geçmişi olan bir isim. Ancak tabi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü için memur olması gerekiyor atanacak kişinin. 
5393 sayılı kanun ve 5018 sayılı kanun devlette görevler memur eli ile yürütülür der. 
Nilüfer Belediyesi planını daha önceden yapmış görünüyor. Geçtiğimiz aylarda Nilüfer Belediye Meclisi’nde 20 sözleşmeli memur alınması kararı geçti. 
İşte o 20 kişinin arasında Dilhun Gökçe de var. Yani kendisi sözleşmeli memur olarak belediyede işbaşı yapmış. Böylece kanuni zorunluluk yerine getirilmiş. 
Dilhun hanım son olarak ajans işleri yapıyordu. 
Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde yine en yetkili isim Başkan Danışmanı Hülya Güven’de olacak. Dilhun hanım daha çok tanıtım, bilboord vs işlerle ilgilenecek. 
Dilhun hanımın bu göreve getirilmesinde Nejla Aslan, Nebiye Çavuş ve Zeynep Terzioğlu’nun etkili olduğu, bu isimlere de Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız’ın destek verdiği biliniyor. 
Eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hande Koç’a gelince. İstifasının ardından nerede görev yapacağı merak ediliyordu. 
Hande hanımın görev yeri de belli olmuş. Belediye kütüphanesinde görevlendirilmiş. Bundan sonra orada çalışacak. 
Nilüfer’le ilgili yazacaklarımız birikiyor. Özellikle çifte maaş alanları duyunca inanamayacaksınız. Bu ülkenin gençleri işsiz gezerken birileri daha da semirsin diye maaşları çifter çifter alıyor. Dahası harcama kalemleriyle ilgili çok ilginç veriler var…


************************

Kim bu 20 isim!
CHP’li Nilüfer Belediyesi geçtiğimiz ay yapılan belediye meclisinde 20 yeni sözleşmeli memur almak için karar çıkardı. Ancak liste devlet sırrı gibi saklanıyor. 
Bu duruma en fazla tepki gösteren isimler de CHP’liler. Sosyal demokrasiden haktan eşitlikten solculuktan bahsedilirken, hangi kıstaslarla kimlerin sözleşmeli memur yapıldığını öğrenmek istiyorlar. 
Ancak kendi partilerinin yönetimindeki Nilüfer Belediyesi’nden bile bunu öğrenemiyorlar. Her gün onlarca mesaj ve onlarca iddiayı içeren iletiler alıyorum. 
Turgay Erdem ve yönetiminin şeffaf yönetim ilkesi doğrultusunda bu 20 ismi açıklaması gerekir. Üstelik onca ciddi dedikodu ve iddia ortalıkta dolaşırken. 
Örneğin Şemsi Oğuz beyin kızının, Turgay beyin kardeşinin eşinin bu liste kapsamında sözleşmeli memur yapıldığı iddiası dilden dile dolaşıyor. Dahası da var. 
Bu dedikodulara yer vermemek adına ve de bir kamu kurumunun hangi şartlar hangi kıstaslarla aldığını da açıklayarak bu isimleri açıklamasında ne mahsur var. 
Neden açıklamaz ki!
Buradan gerek AK Parti gerek MHP Meclis üyelerine de seslenmiş olalım. Madem bu arkadaşlar devlet sırrı sayıp saklıyorlar bu listeleri.
Kamuoyunun bu konudaki hassasiyetini göz önüne alarak siz isteyip açıklayın. 
Ha burada eş dost akraba kayırmacılığı da olmuşsa onunla ilgili de gereken yapılmalı. 
Kimse bu ülkenin çocukları arasında ayrım yapmamalı da yapamaz da. 
Takipteyiz. 
Onlar açıklamazlarsa biz açıklarız önümüzdeki hafta aile bağlarıyla birlikte…
***************************
Var olsun Ülkü Ocakları…
Böylesi buhranlı dönemlerde sivil toplum kuruluşlarının üstlenecekleri rol gerçekten çok değerli. Türkiye’de de bir çok sivil toplum kuruluşu gücü yettiğince koronavirüs günlerinde mücadelesini veriyor ve millete hizmet etmek için elinden gelen çabayı gösteriyor. 
Tabi harman zamanı ortaya çıkan tatlı su çakalı rantçı çıkarcı kuruluşları da bir kenara not ediyoruz. 
İşte Ülkü Ocakları da bu süreçte mücadelesini saygıyla takdir ettiğimiz STK’lardan biri. 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin harekete geçtiği ilk günden itibaren Ülkü Ocakları da Sağlık Bakanlığı ve devletin uygulamaları doğrultusunda kendine düşen görevi yerine getiriyor. 
Ocaklı gençler darda zorda kalmış insanlara yardı ulaştırıyor, 65 yaş üstü büyüklerimizi ziyaret ederek eksiklerini gideriyor. Okulların tatil olması nedeniyle çocuklar ve gençler için internette çeşitli organizasyonlar oluşturuyor. 
Gençlere ve çocuklara yönelik kitap kampanyaları düzenliyor. 


Ülkücü gençleri hep iyilik hareketlerinin içinde görüyoruz. Ne de güzel yapıyorlar. 
Ülkü Ocakları’ndaki genç kardeşlerimiz her gün fakir fukara garip yoksul ve büyüklerimiz için yardım götürme ziyaret faaliyetlerini sürdürürken son olarak Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bursa Başkanı Cahit Özdemir öncülüğünde kitap kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden başlatılan sosyal sorumluluk projesi ile herkes kitap bağışlıyor ve isim olarak kitap bağışlamaya davet ediliyor. 
Akşama kadar provokasyon yapmaya kalkan, insanları huzursuz eden, yalan dolanlarla hükümeti ya da başkalarını hedef alan tayfaya karşı Ülkü Ocakları adam gibi işler görüyor. Var olsunlar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.