SON DAKİKA
Hava Durumu

Şahin Sevinç’in sesine kulak verilmeli!

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2020 21:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2020 21:06

CHP’nni Bursa’daki Büyükşehir Meclis üyeleri arasında en yapıcı siyaseti hiç şüphesiz Şahin Sevinç… Yıkıcı muhalefet yerine yapıcı bir muhalefet anlayışı ile yoluna devam ediyor. 
Sadece CHP’lilerin takıldığı ortamlarda sınırlı kalmıyor toplumun her kesimiyle buluşuyor. Zaman zaman da heyecanını yenik düşüp gündem oluyor ama o kadar kusur kadı kızında da olur. 
Yıldırım, gerçekten Bursa’da hizmete en fazla ihtiyacın olduğu bölgelerin başında geliyor. Tarih boyunca ihmal edilmiş, gereken hassasiyet gösterilmemiş ya da gösterilememiş bir kent. 
İşte Şahin Sevinç Yıldırım için mücadele veriyor. Büyükşehir Meclisi’ne iki önerge verdi Şahin Sevinç. Bunlar bizce de gündeme alınması gereken ve hassasiyet gösterilmesi gereken konular. 
Sevinç bu önergelerle ilgili bir açıklama gönderdi.  "Yüzme bilmediği için İznik’te boğulan Ulus’ta oturan iki kız çocuğunun vebali hepimizin sırtında" başlığı ile gönderilen açıklamada önemli eksikliklere vurgu yapılıyor. 
“İhmal edilen bölgelere hizmet gelinceye kadar mücadele edeceğiz” diyen Sevinç, Bursa’da birçok bölgesinin çok mağdur edildiğini, hava su kadar elzem olan birçok hizmetin gitmediğini belirterek, “Bu hizmetlere halkımızın kavuşması için yoğun uğraş veriyoruz. Önergeler veriyoruz ve gerçekleşene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanıyor. 


Yıldırım’a bağlı Ulus Mahallesi gibi birçok mahallede gençlerin mağdur olduğunu, spor yapacak bir alanları ve tesislerinin olmadığını belirterek,  yerel yönetimlerin birçok fantastik proje yerine yapılması gerekenleri yapmaya davet etti.
“Gençleri kahve köşelerinden alarak sosyal sorumluluk yüklemek zorundayız” sözleri ile önemli bir toplumsal konuya dikkati çeken Sevinç, kapı kapı dolaşarak çocuklar okusun diye mücadele verdiklerini aktardı. 
Sevinç’in açıklamalı şöyle devam ediyor: 
“ Çünkü bu memlekette mürekkep almalı. Mürekkebin aktığı yerde sevgi akar dostluk akar toplumsal huzur oluşur. Gençleri tam teşekkülü eğitmek zorundayız. Şimdi Ulus'ta çevre mahalleli hemşehrilerimizin de istifade edeceği bir spor kompleksi yapılması için önerge verdik. Hem Yıldırım hem Büyükşehir’e. O bölgedeki gençlerimizin de yüzme hakkı yüzme eğitimi alma hakkı var. Futbol öğrenme hakkı var. Diğer spor branşlarından istifade etme hakkı var. El uzatıldığında ne cevherler çıkacağını herkes görüyor. İşte Yavuzselim den gidip milli takım forması giyen Zeki çelik kardeşimiz. Yerel yöneticilerimiz lüzumsuz bir çok hizmet yerine bu bölgelere ek uzatmalı. Bu gençlere omuz vermeli. Gençlik bizim geleceğimiz ümit kaynağımız. Çözümde görev almayanlar sorunun bir parçası olduğunu bilmeli. Biz CHP grubu olarak halkımızın haklarını sonuna kadar savunmayı kendimize ödev kabul etmişiz. Bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz”
Ben Şahin Sevinç’in bu önerilerinin doğru olduğunu ve bu mahallelerdeki gençlere mutlak suretle el atılmasının elzem bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu tür yapıcı siyasetin de Bursa’da genişlemesi gerektiğini, bu adımların destek görmesi gerektiğine inanıyorum. Umarız Sevinç’in bu sesi karşılık bulur.



Devlet Bey’den CHP resti!

Uzun zamandır CHP yönetimi ve belli bir tabanı MHP’yi hedef alıyor. Öyle ki CHP içinde yuvalanmış bir grup, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ağır hakaretler ve beddualar ediyor. Sebep ne peki? Devlet bey onların keyfine göre davranmıyor. MHP olmayınca yıkım ittifakı sonuç alamıyor. MHP’de HDP ile yaptıkları işbirliği içinde olsun istiyorlar. 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP’nin verdiği başbakanlık rüşvetini elinin tersiyle itmesini hazmedemiyorlar. 
Bilmiyor ve anlamıyorlar çünkü. MHP kendi çizgisinde kendi ideolojisinde yürür. Bir karar verir ve o kararın ardından devam eder. Kendi dünya görüşü atacağı adımlara yön verir. 
İşte dün gazetecilerle buluşan Devlet Bahçeli, en ağır şekil ile CHP’ye tavrını gösterdi.  "CHP, TBMM'ye hangi konuda teklif getirirse getirsin MHP olarak destek vermemiz mümkün değildir." İfadeleriyle bir kez daha kapıyı açmayacağını net bir şekilde ifade etti. 
CHP’nin Elazığ teklifiyle ilgili soruları yanıtlayan Devlet Bey,  "CHP, gizli gizli millete tuzak kurma hesabındadır. Esasen CHP, her şeye, herkese karşı olmayı siyaset yapmak, muhalefet etmek zannetmektedir. Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremler sonrasındaki CHP’nin tavrı da bunlardan farklı değildir. Doğal afetlere karşı devletin ve siyasetin bütün kurumlarının birlikte mücadele etmesi icap ederken Kemal Kılıçdaroğlu, bilerek ve isteyerek ayrı baş çekmekte, ayrımcı tutum takınmaktadır. CHP’nin samimiyeti kalmamıştır." Şeklinde çok sert sözlerle hedef aldı CHP ve Kılıçdaroğlu’nu…
Tabi bununla da bitmedi Devlet Bey’in sözleri. CHP’nin yalan ve desiseyi yol seçtiğini söyledi ve ekledi:
"Siyasette felaket tellallığına oynayan CHP, karamsar, karanlık ve ümitsizlik aşılayan bir dil kullanmaktadır. Karamsarlık ve felaket simsarlığı, yönetmesini bilmeyen politikacıların harcıdır. Karalama, küçümseme ve yok saymanın siyasi galebe yöntemi olduğu bir ülkede demokratik rekabet ve yarışın yerini husumet ve düşmanlık almakta gecikmeyecektir. CHP de bunu yapmakta, kendi politik çıkarları için husumet ve düşmanlığı körüklemekten, toplumsal barışı tehlikeye atmaktan çekinmemektedir."
Sonuç olarak Devlet Bey, CHP ile MHP’nin işinin olmayacağını, aynı tarafta olmalarının mümkün olmadığını, Cumhur ittifakında b.ir çatlak beklentisinin boş olduğunu güçlü bir şekilde bir kez daha dillendirmiş oldu. 

CHP kongresi öncesi Karaca şov sürüyor

CHP Bursa’da 9 Şubatta gerçekleştirilecek il kongresi öncesi 4 adaylı yarış olanca şiddeti ile sürüyor.  Önceki akşam Osmangazi Atalay Prenses Düğün Salonu’nda İsmet Karaca’nın verdiği yemeğe yoğun bir katılım olduğu bilgisi var. 
Gecenin en enteresan sahnelerinden birisi mevcut il başkanına karşı kim çıkarsa onu desteklerim. Akkuş olmasın da kim olursa olsun diyen seçimi kaybeden ve bunun faturasını Akkuş’a kesen CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in yemeğe katılması olarak görülebilir. 


Dahası kürsüye çıkıp başarıyı ödüllendirin başarısızları cezalandırın diyerek Akkuş’u net bir şekilde hedef alarak Karaca’ya desteğini gösterdi. Devamında İl Başkan adayı İsmet Karaca’nın yanına gitti ve ikilinin kucaklaşması salonda alkışlarla karşılandı. 
CHP’de kimlerin kimlerle nasıl ittifak yaptığına da inanmak gerçekten güç. İl başkanlığı koltuğuna tekrar oturmak için aynı torbaya girmem dediği isimlerle kahvaltılarda buluşan Hüseyin Akkuş bir yanda, Hayri Türkyılmaz’a bir süre kanlı bıçaklı hale gelen İsmet Karaca’nın güç birliği bir yanda. Tabi Bozbey- Türkyılmaz’ın aynı safta olması da oldukça şaşırtıcı. Daha neler göreceğiz. 
Bu arada Türkyılmaz. İlçe ilçe gezerek Karaca’ya destek istiyor. Akkuş’un aristokratları ise hata üstüne hata yapıyor. Bu arada Güner Aklan’a olan ilginin her geçen gün arttığını da söyleyelim. Erol Gülmez’den haberimiz yok. Sanırım kimsenin haberi yok… 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.