SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şapka düştü kel göründü!

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2026 14:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2026 14:03

Bir süredir Bursa’da su yüzüne çıkan iktidar savaşlarının ve kente hakim olma gayretinin bugün geldiği nokta oldukça ilginç ve ibretlik. Kentin siyaseti ticareti sanayisi ve bürokrasisine hakim olma ve Bursa’nın tüm gücünü kontrol etme isteği, akıl almaz ittifakları da beraberinde getiriyor.

Hadi gelin hırsın nerelere varabileceğini gösteren bir örneği inceleyelim. Malum Ticaret Borsası Başkanı Borsa Başkanı Özer Matlı, her dönem ismi gündeme gelse de bu defa cesaret göstererek Bursa Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için aday olduğunu açıkladı. Bir süredir de zaten çalışmalarını yürütüyor. Matlı’nın çevresine ise siyasi iktidar karşıtları, HDP DEM yancıları ve muhalefet temsilcileri sarmış durumda. Matlı, hayaline ulaşabilmek için enteresan işbirlikleri içine giriyor.

Bunun son örneği Uludağ İhracatçı Birliklerine bağlı Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği’nin seçiminde yaşandı. Bursa ve Antalya’dan iki aday yarıştı genel kurulda. Hasan Taner Bursa’da faaliyet gösteren bir isim. Bursa’nın da desteklediği bir isimdi. Ve Hasan Taner’e karşı yine yukarıda bahsettiğim yapı Antalya’da faaliyet gösteren Berdan Ber ismini çıkardı aday olarak.

Berdan Ber’i kim destekledi peki… Ömer Kumova bunlardan birisi. Özer Matlı ve ekibi, CHP İl Teşkilatı ve Mustafa Bozbey’in ekibi. Bir de Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal. Kimler kimlerle beraber. Orhan Sarıbal’ı anlamak mümkün. Tunceli dayanışması. Hakeza CHP İL Başkanı Nihat Yeşiltaş ve ekibi de benzer durumda. Mustafa Bozbey’in danışmanlarının devreye girmesi de tamam. Ömer Kumova ve Özer Matlı’nın bu ittifaktaki yeri ne?

Belli ki Özer Matlı gözünü iyice karartmış. Düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek bu tür ittifaklara bile geçit veriyor ve işbirliği yapabiliyor. Beyaz Türklerin durumu ise her zamanki vahametinde. Mevcut iktidara ve düzene karşı her kim varsa onlarla birlikte olmayı prensip edinmiş durumdalar. Ancak kendi faaliyet alanında devasa bir kuruluş haline gelen ve tekelleşme iddiaları ile karşı karşıya olan Matlı’nın bu riskleri göze alacak kadar gözünü karartması olacak iş değil.

Bir de hatırlatma yapalım. Özer Matlı bu tür enteresan işbirliklerini sever. Geçmişte de BUGİAD üyesi olduğunu unutmamak lazım.

Sonuçta Bursa’nın desteklediği Hasan Taner seçimi kazandı. Böylece UİB Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği’nde Matlı bloku kaybetti. Ancak bunun etkileri önümüzdeki sürece mutlaka yansıyacaktır. Son tahlilde Özer Matlı’nın bir yol ayrımı ile yüzleşeceğini söyleyebiliriz. Kurduğu ittifaklar etkili olmazsa yarı yoldan dönmesi de mümkün. Dikkatle takip etmeye devam ediyoruz.

Bilgi notu:

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), 1987'de kurulan ve 2025 sonu itibariyle yıllık 189 milyon dolar ihracata ulaşan, UİB bünyesindeki önemli bir birliktir. Bursa merkezli olup, başta kiraz, elma, üzüm ve turunçgiller olmak üzere yaş meyve sebze sektöründe ihracatçıları, UYMSİB seminer ve panellerle destekleyerek uluslararası pazarlara erişimlerini sağlamaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.