SON DAKİKA
Hava Durumu

Vahapoğlu bu oyuna gelmemeli!

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2022 19:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2022 19:54

MHP’nin asker kökenli Bursa Milletvekili  Dr. Hidayet Vahapoğlu, devlet adamlığı duruşu olan önemli bir siyasetçi. Bursa konusundaki hassasiyetini de hepimiz biliyoruz. Kentin ve insanının konularıyla ilgilenen, düşüncelerini sık sık her platformda açıklayan bir isim. 


Bursa Milletvekili Dr. Hidayet Vahapoğlu’nun hortumcunun gazetesinin manüplatif  Yunuseli Havaalanı önerisini gündeme taşımasına ise şaşırdık. Sosyal medya üzerinden başyazarın (Çağlar’ın talimatıyla) ortaya sürdüğü havaalanı projesini paylaşması tam da Çağlar’ın arayıp da bulamadığı bir iş oldu açıkçası. “Bakın MHP’de böyle düşünüyor”a getirmekte de zaten saniye kaybetmediler bile. 


Dr. Vahapoğlu, kolaylıkla Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Milletvekilleri ya da ilgili bakanla görüşerek Yunuseli Havaalanı’nın durumunu öğrenebilecekken, Cavit Çağlar’ın canı burayı özel uçakların ineceği, zenginlerin kapısının önünde bir havaalanı olarak kullanmak isteğinin zuhuru olan bu tür bir algı operasyonuna dahil olmasını anlayamadık.


Yunuseli Havaalanı, havaalanı olarak görevini tamamlamış, teknik olarak kullanılamaz olduğu ortaya çıkmış bir yer. Dahası Bursa’nın geleceği için önem arz eden, doğru bir planlama yapılması, acele edilmemesi gereken bir yer. 


Daha birkaç ay önce mahallenin ortasına düşen uçağı hatırlıyoruz. Cavit Çağlar’ın başyazarının İHA SİHA üssü olsun önerisini de tam bir algı operasyonu olduğunu görüyoruz. Hiçbir teknik ya da bilimsel bir altyapısı olmadan, öyle saldım Bursa ovasına ya tutarsa diye atılan öneri aslında “Bursa’da benim dediğim olacak” küstahlığından öteye bir durum değil. 


Cavit Çağlar, son dönemde siyaseti manüple ederek, algı ajanlarını devreye sokarak, istediklerini tıpkı eski Türkiye’de olduğu gibi yaptırmak istiyor. Ancak son yıllarda bir türlü istediklerini alamayan Çağlar, bu kez iktidar partisini ve kent yöneticilerini hırpalayarak, korku salmanın derdinde. Geçiniz. O dönemler geride kaldı. Herkes gibi Cavit Çağlar da hukuka uyacak. 


Peki Dr. Vahapoğlu nasıl bu algıya müsaade etti?  Böylesi saçma sapan bir öneriye neden destek verme gereği duydu?


Aslında Bursa’ya ve iktidara ayar vermeye çalışan, arkadan film fırık çevirenlere en başta tepki gösterecek olanlar hiç şüphesiz Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP. Vermeliler de. Bursa’da iradeyi yok saymaya kalkmasına bir tavır almaları gerekiyor.

 
Cavit Çağlar, millete ait olan araziler ya da haklar üzerinden Bursa’ya ve siyasete ayar vereceğine, kendisini bugüne getiren Bursa’ya bir şeyler katsa daha iyi olmaz mı?


Mesela yargı kararı ile yalan olan Organize Sanayi Bölgesi’nde Sifaş ve Polylen arazisini Bursa’ya bağışlasa. Oraya örneğin Millet Bahçesi yapılsa. Hatta ortasına bir de lokanta olabilir onun işletmesini de Çağlar grubuna verilse ne güzel olur değil mi? 


Mahallenin üzerinde İHA-SİHA gezdirme fantazisi yerine misal Cavit Bey tutsa bu araziyi Bilim ve Teknoloji Eğitim Merkezi yapılmak üzere Bursa’ya bağışlasa. Oraya dikilecek iki kuleden daha faydalı olmaz mı Bursa için? Malum bu edinimleri Bursa sayesinde kazandı Cavit Bey. 


Tekrar dönelim Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu’na. Olay’ın başyazarının önerisini sosyal medyadan paylaştı Vahapoğlu. Tabi Başyazar da hemen üstüne atladı. Yunuseli Havaalanı önerisi Ankara gündeminde diye. 


Sorduk Ankara’da öyle bir gündem yokmuş. İlgili bakanlıkta da yokmuş. AK Parti İl Başkanı ve belediye başkanı da defalarca dedi; “Gündemimizde yok!” Milletvekilleri defaten söyledi. Keşke Vahapoğlu, kendisini maniple etmeye çalışanlara imkan tanımasaydı. Burada halkın rızası yok, kamunun rızası yok, sadece Cavit Çağlar’ın güç gösterme çabası var. Sayın Vahapoğlu’ndan manipülasyonlara karşı daha dikkatli olmasını bekleriz. 


Çağlar öyle istiyor ama… 


Birkaç ay önce Külliye’de aldığı cevap ortada. Çağlar sadece şimdilik CHP-İP üzerinden güçlüymüş havası verip, Bursa’da hareket sahasını geliştirmek istiyor. Ama olmuyor. Ne gazetesi ne de başyazarı artık o kadar etkili olamıyor. Siyasi olarak da güç olarak da o eski halinden eser kalmayan Cavit Çağlar, buz gibi gerçekle artık yüzleşmek zorunda. Bursa artık onun her dediğini yaptıracağı, her istediğinin yerine getirileceği bir şehir değil. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.