SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayraktar ailesinin acı günü

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2021 20:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2021 20:02

Son yıllarda savunma sanayisindeki teknolojik hamlelerle ülkemizin adını dünyaya başarıyla duyuran Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın babaları Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar’ın vefatı büyük üzüntü yarattı. Özdemir Bayraktar için siyaset ve iş dünyasından çok sayıda seveni taziye mesajı yayınladı. Bayraktar’ın vefatına dair duyulan üzüntünün derinliği ve kendisinin kıymetli kişiliğini en net evlatlarının mesajları anlatıyordu. 
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Özdemir Bayraktar, babamız, ilham kaynağımız bugün Hakk'ın rahmetine kavuştu. Değerlerinden taviz vermeden adanmış bir ömür yaşadı. Yılmak bilmeyen azmiyle araştırıp üretenlerden oldu. Haksızlıklar karşısında hiç pes etmedi, gücü yettiğince yardım etti. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.
Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ise, "Babam, canım, arkadaşım, rehberim, dava yoldaşım Hakk'ın rahmetine yürüdü. Kanını, canını, sağlığını, varlığını milletimizin tam bağımsızlık mücadelesine vakfetti. İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn O'ndan geldik O'na döneceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Bayhraktar kardeşlerin paylaşımında vurgu yaptığı “varlığını milletimizin tam bağımsızlık mücadelesine vakfetti” ve “Yılmak bilmeyen azmiyle araştırıp üretenlerden oldu” sıfatları, bizlerin de sayın Özdemir Bayraktar’ı tanımamıza vesile olan hamlelerin arkasındaki güç aynı zamanda. 1984 yılında otomotiv sanayisinde üretime başlayan Bayraktar’ın ülkemiz için yaptığı üretimlerin değeri şüphesiz tartışılamaz. Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan özgeçmişe bakacak olursak; Bayraktar, Baykar tarafından TSK için geliştirilen ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı 2005-2009 yılları arasında Güneydoğu Anadolu bölgesinde askerler ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalara liderlik yaptı. Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen tüm ürünlerin tasarımlarını çizen Özdemir Bayraktar, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA'ya karakterini veren özgün tasarımların da sahibidir.
Özdemir Bayraktar, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA'ların Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına sunduğu katkı nedeniyle 2021'de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı'na layık görüldü. Havacılığa olan merakı dolayısıyla hususi pilot sertifikası bulunan Özdemir Bayraktar, Türkiye'nin insansız hava araçları serüveninin öncü ismi olarak bilinmektedir. Milli Teknoloji Hamlesi idealinin mimarlarından olan Bayraktar, yürüttüğü tüm projelerde hayatı boyunca hak bildiği değerlerden en ufak bir taviz vermeden 'kalite detaydadır' anlayışıyla titiz bir şekilde çalıştı.
Bayraktar, dünyaya geldiği Sarıyer Garipçe Köyünde son yolculuğuna uğurlanacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.