SON DAKİKA
Hava Durumu

Havuz problemi!

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2021 20:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2021 20:02

Yaz aylarında özellikle çocukların iki eğlencesinden biri yüzme havuzları, biri dondurma hiç şüphesiz.
 Hal böyle olunca belediyelerin yaptığı yüzme havuzları yaz boyunca dolup taşıyor. Daha fazlasına ihtiyaç olduğundan hareketle bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl başlatılan  "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesine,  
Bursa Büyükşehir Belediyesi önemli bir destek sağlıyor. İhtiyaç olan 7 ilçedeki 7 noktaya seyyar yüzme havuzları kurdu bu yıl Büyükşehir Belediyesi. Okul bahçelerine kurulan portatif yüzme havuzlarında minikler ücretsiz kurslarda uzman eğiticiler gözetiminde yüzmeyi öğreniyor. Dahası havuzun dışında kurulan eğlence havuzlarında da gönüllerince eğleniyorlar. 
Önceki gün İhlas Haber Ajansı’nda Mudanya Mütareke İlkokulu’nun bahçesine kurulan portatif havuzla ilgili haber servis edildi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda ‘Neşeli Havuzlar, Mutlu Çocuklar’ projesi kapsamında Osmangazi’de Pilot Sanayi İlkokulu, Nilüfer’de Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu, Yıldırım’da Hasan Ali Yücel İlkokulu, Mudanya’da Mütareke İlkokulu, Yenişehir’de Aydoğdubey İlkokulu, Orhangazi’de Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu ve Mustafakemalpaşa’da Mustafakemalpaşa Ortaokulu bahçesine portatif yüzme havuzu kurulmuş. 
Yarı olimpik yüzme havuzlarına yakın olarak 12x24 metre ebatlarında ve 1.20 metre derinliğindeki havuzlarda 25 Ağustos’a kadar devam edecek proje kapsamında uzman eğitmenlerle 6-13 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi verecekler. Bu yazın bence en başarılı projesi bu olmuş. Tam zamanında ve tam yerinde yapılan hizmetler mutlaka halktan karşılığını görüyor. Minikler mutlu herkes mutlu durumu anlayacağınız. 
Ancak bir yanlışı da buradan ifade edelim. Mudanya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bir havuz var. Bu havuz mahkeme kararı ile 2 yıl önce Mudanya Belediyesi’ne geçti. Her yıl binlerce çocuğun yararlandığı bu havuz 2 yıldır ilgili belediye tarafından kapalı tutuluyor. Milletin parasıyla yapılan havuz bir türlü açılıp milletin hizmetine sunulmuyor. Bu durumun ilçede de oldukça tepkiye yol açtığını biliyoruz. 
Bir yanda portatif havuzlar kurarak milletin çocuklarına hizmet eden bir anlayış bir tarafta elinde olan tesisi bile işletmekten, çocukların hizmetine sunmaktan aciz bir yönetim. Çok yazık. 
Umarız yaşanan bu saçmalığa bir son verilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.