SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüz yüze eğitime devam edilmesi için..

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2021 23:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2021 23:09

Okullar açılıyor fakat yüz yüze eğitime devam edilmesi için hijyen kurallarına uyulması gerek, aksi takdirde okullar kapanabilir. Çocuklarımızın geleceği açısından yüz yüze eğitim şart bence. Çocuklarımızın kurallara uymalarını sağlamak da bizim görevimiz. 
Her zaman dışarı çıkarken “erken gel, dikkat et” v.b. tembihlediğimiz gibi “aman maskeni tak, mesafe kurallarına uy” diye de sık sık uyarmalıyız. 

Konu ile ilgili Çocuk Hastalıkları Uzman Doktor Uğur Saraç, yüz yüze eğitimde çocuklara ve ailelerine sürdürülebilir eğitim için; maske, mesafe ve hijyen kuralları uyarısında bulundu.
Yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliğini sağlamak için Covid-19 kurallarının hayati önem taşıdığına dikkat çeken Dr. Saraç, şunları söyledi; “Büyük bir ayrılığın ardından okullar yüz yüze eğitimle yeniden açıldı. Toplum olarak Covid- 19’a karşı mücadele verdiğimiz bu dönemde yüz yüze eğitimde sürdürebilirliği sağlamak için temizlik, maske, mesafe kurallara uymak çok önemli bir süreç. Özellikle Covid-19 ile ilgili dönemde, küçük yaş gibi çocuklarda burun akıntısı, ateş, öksürük gibi durumlarda biraz daha büyük çocuklarda bunlara ek olarak tat, koku alamama gibi durumlarda ailenin bilinçli bir şekilde hemen çocuğunu izole edip bu durumdan öğretmenleri ve arkadaşlarını haberdar etmesi gerekiyor” 
Dikkatli olursak yenemeyeceğimiz savaş yok. Millet olarak birbimize bağlılığımızı kimse sorgulayamaz zaten. Bu bağlılığı pandemi döneminde de birbirimize karşı uyarılarda bulunarak devam ettirmeliyiz. Aileler, öğretmenler ve öğrenciler olarak kurallara uyulduğu takdirde yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olabileceğini belirten Saraç, şöyle devam etti; “Özellikle maske zorunluluğu, takabilen tüm çocuk yaş gurubu için maske, mesafeyi, el dezenfektanlarının yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının okullar için yayınladığı bir kılavuz var. Orada detaylı bir şekilde bahsediliyor. Diğer bulaşıcı hastalıklar açısından da örneğin gastroenteritler, döküntülü viral enfeksiyonlar olsun aynı şekilde bu mesafe kuralına el temizliğine dikkat etmek çok önemli. Aile, öğretmenler ve öğrenciler olarak dikkatimizi sürdürürsek yüz yüze eğitim sürecini daha da uzatmış oluruz. Toplum olarak da bunun üstesinden daha kolay gelmiş oluruz” 
Çocuklarımızı okula gönderirken bol bol uyaralım. Maske-Mesafe-Hijyen kurallarına uymaları konusunda gerekirse mini bir eğitimden geçirelim. Sağlıklı günler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.