SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım seçimi İYİ Parti’de dengeleri belirler!

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2022 21:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2022 21:29

İYİ Parti Bursa’da yeni yönetimi belirleyecek en kritik kongre bugün gerçekleşecek. Yıldırım’da Güven Turan ve Serkan Beklen’in yarışacağı kongre oldukça büyük bir çekişmeye sahne olacak. 


İYİ Parti’de gücü elinde tutmak isteyen İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Serkan Beklen, karşı ekip ise Güven Turan’ı destekliyor. Turan kazanırsa Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü’nün il başkanlığı için önünün açılması mümkün. Bu durumda Türkoğlu’nun il başkanlığından istifa etmemesi de gündeme gelebilir. 
Beklen kongreyi alırsa Türkoğlu ekibinin Mehmet Hasanoğlu’nu il başkanlığına taşımak için umutlanacak. Bu durumda Levent Öncü, muhtemelen Nilüfer’de devam kararı alacak. 


Önceki akşam Güven Turan, delege ve partililere yemek verdi Handem Düğün Salonu’nda oradaki dostlara sorduk. Salon tıklım tıklım doluydu dediler. 200 civarında delegenin de salonda yerini almış. 60 kadar da mazeret bildiren delege olduğu ifade edildi. 


İYİ Parti’yi yakından takip eden arkadaşlara da sordum. Yıldırım’da sıkı bir yarış olduğunu ifade ettiler. Bir adayın diğerine ciddi bir fark atmasının çok zor olduğunu, kazanan adayın 20-30 oyla kazanacağı ifade ediliyor. Güven Turan’ın kazanmaya bir tık yakın olduğu da söyleniyor. 


Güven Turan'ın Handem Düğün ve Konferans Salonu'ndaki delegasyon yemeğine geçmiş dönem İl Başkanı Yahya Bahadır, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Temirtaş, İş Dünyası Platformu Koordinatörü Haluk Hısımcıl ve Yönetimi, geçmiş dönem MDK Üyesi Ayşegül Özyiğit Gül, Yenişehir Kirazlıyayla davaları ile tanınan Osman Akman Atalay, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy, STK temsilcileri ve partililer katıldı. 


Bursa’da en önemli denge hiç şüphesiz İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu. İsmail hoca genel olarak kongrelere karışmıyor. Ancak yakından takip ediyor. 


Bir diğer isim Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Kamil Erozan. Erozan’la İl yönetiminin arasının olmadığı biliniyor. İl Başkanı da zaten kontenjan aday istemiyoruz diyerek başından beri Erozan’a karşı olduğunu dillendiriyor. Parti içinde dengeler oldukça hassas ve burada son aşamada İsmail Tatlıoğlu faktörünün etkili olması mümkün. 


Bursa’da oldukça iddialı olduklarını ifade eden ve zaman zaman anketlerle bunu destekleme çabasına giren İYİ Parti’de önümüzdeki süreçte milletvekilliği listeleri için büyük bir yarış olacak. Bugünkü yarışın bu kadar çekişmeli olmasının nedene de bu zaten. 


Yıldırım’ı kazanan aday aynı zamanda vekillik listelerininde hangi grubun daha etkili olacağını belirlemesi açısından kritik. Kongrenin sonucunda belki belli isimler aday adayı bile olmaktan vazgeçecek, ya da şansları artacak. 


Tatlıoğlu’na yeniden dönersek. İsmail Hocanın siyaset tarzı ile mevcut il yönetiminin ki pek birbirine benzemiyor. İsmail hoca daha bilgiye ve birikime dayalı siyaset yaparken, il yönetimi genel olarak tiyatral ve protest bir siyaset tarzı izliyor. Keza Kamil Erozan da hariciyeci olması nedeniyle daha süt perdeden siyaset yapmaya çalışıyor. Böyle olunca da aslında partiden bir değişim rüzgarı esmesinin an meselesi olduğu görünüyor. 


Partinin içinde havayı iyi koklayan bir isme kongre ne olur diye sordum… Cevabı Güven Turan alır oldu. Bakalım bu tahmim tutacak mı?
Yıldırım Kongresi bugün Yavuzselim Mahallesi'ndeki Yunus Emre Spor Kompleksi'nde yapılacak. Yıldırım'ın 450 delegesi var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.