SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine Mudanya yine algı…

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2022 21:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2022 21:24

Bursa’nın en kötü yönetilen, en başarısız belediyesi hiç kuşku yok ki Mudanya Belediyesi. Üstelik bu kadersizlik son dönemle ilgilide değil. Nasıl bir talihi varsa bu ilçenin uzun yıllardır hep kötü yönetimlerin elinde adeta heba oluyor. 


Aslında kötü gidişe dur deme fırsatı yakalamıştı Mudanya. Ancak AK Parti’nin yanlış tercihleri ve sadece seçim kazanmak için oluşturduğu listeler seçimi almıştı ancak kadroların yanlışlığı hem o dönemi kaybettirdi hem de sonraki seçimler için en büyük handikap olarak bir duvar ördü önüne. 


Son sekiz buçuk yıl ise adeta başarısız yönetimlerin zirvesi oldu. CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın hizmet etmemek için adeta enerji harcamasına rağmen, halkı ikna edecek bir muhalefetin olmaması ve yanlış aday tercihlerinin sürmesi nedeniyle iki defa seçim kazandı. 


Türkyılmaz, hemen hemen hiçbir vaadini yerine getirmemesine ve elindeki hizmetleri bile ortadan kaldırmasına rağmen 8,5 yıldır Mudanya’nın belediye başkanlığı koltuğunda oturmayı sürdürüyor.

Bu aradan geçen zamanda Mudanya milim ileriye gitti mi?

- Hayır.

- Geriye gitti mi?

- Evet. 


İlk döneminde çok daha rahattı Hayri Türkyılmaz ancak bu dönem artık o rahatta değil. Mudanya’da hakkı ve hakikatleri haykıran MHP Belediye Meclisi Sözcüsü Bülent Erden bey'in gür sesiyle başlayan süreç MHP İlçe Başkanlığı, Memleket Partisi Meclis Üyesi Mehmet Er ve AK Parti’nin yeni İlçe Başkanı Orhan Samast’ın etkin ve etkili muhalefeti ile bir şeyler değişiyor. 


Son olarak Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz 8,5 yıl önce belediyenin gelir giderini belediye önüne ve meydanlara asacağım vaadini yerine getirdiği propagandası ile gündeme geldi. Ancak yıllar sonra yerine getirildiği söylenen vaat de tıpkı diğerleri gibi hayal kırıklığına yol açtı. Belli ki maksat sözünü yerine getirmek değil, algıyla getirmiş gibi yapmak.   


İşte Bülent Erden Bey, 103 ay sonra belediyenin önüne pano asıldığını belirtirken, ciddiyetten uzak olan bu algı yönetiminin de adeta ipliğini pazara çıkardı.

Bakın ne diyor Bülent Erden Bey:


Söz tutuldu, pano asıldı!! Pano, Belediye binasının güzelliğini taçlandırmış!!!!
1. 2022 teknoloji dünyasında bilgi aktarımını çok daha etkili yolları var. Bu icraat ancak verilen söz tutulmuş gibi göstermelik olarak değerlendirilebilir
2. Panoda bilgi yetersizliğinin üç sebebi olabilir.
a) Ekibi Başkanın aklını hafife alıyor.
b) Başkan Mudanyalının aklını hafife alıyor.
c) Detayda mahsur olabilir.
3. Panodaki bilgiler 341 milyon muhtemel yıllık bütçesi olan Mudanya’nın hangi dönemini kapsıyor?
4. 1.700.000 TL yatırım detayı nedir?
5. 14.000.000 TL diğer giderlerin detayı nedir?
Söz konusu diğer giderler içinde sosyal etkinlik, temsil ağırlama giderleri adı altında Sayın Başkan’ın partisinin genel merkezinde kendisini parlatması etkinliklerinin maliyetinin payı nedir? Söylenecek, sorulacak daha çok şey var. Ancak içeriği bir kenara bu ölçüsüz panoyu bakımsız belediye binasına asan ve önünde poz veren zihniyete, makama saygı gereği şimdilik yazık, çok yazık diyelim.


İnsanlar özellikle yerel yönetimlerde ideolojik saplantılarını bir kenara bırakarak, hizmet edenlere ya da edebileceklere yönelmelidir. Siyasi partiler de aday çıkarırken öncelikle o yörenin insanına ve dinamiklerine sorarak bunu yapmalılar. 


Tepeden inme adaylar, ne yazık ki kazanmak istemediği algısını da oluşturuyor. Koy sandığı, üyelerin yapsın tercihi sende aday göster. Böyle olmayınca tercihi vatandaş yapmıyor. O da kötü bu da kötü diyerek öğrenilmiş çaresizliği yaşamaya devam ediyor. 
Bir defa olsun Mudanya için doğru bir tercihi önümüzdeki seçimlerde görmeyi diliyoruz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.